Reklama
Quiche s mladými cibulkami
Fotogalerie:

Quiche s mladými cibulkami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Francouzské koláče se už na našem jídelníčku zabydlely, zkus třeba cibulový podle mého receptu.

Petr Procházka, Strakonice

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • podle chuti sůl
  • 150 g másla
  • 100 ml vody
  • 3 svazky jarních cibulek
  • 1 lžíce cukru
  • 50 g rozinek
  • špetka pepře
  • 2 lžičky sušeného tymiánu
  • 2 vejce
  • 100 ml smetany ke šlehání

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejprve si připravíme těsto. Do mouky přidáme špetku soli a 100 g nakrájeného změklého másla. Zpracujeme rukama na drobenku, do které opatrně přiléváme studenou vodu, a uděláme vláčné těsto, které necháme alespoň půl hodiny odpočinout v lednici. 

  2. krok2

    Cibulky očistíme a nakrájíme na asi pěticentimetrové kousky. Na pánvi rozpustíme zbytek másla, přidáme cibulky a cukr. Necháme cukr zkaramelizovat a pomalu opékáme asi 10 minut. Když jsou cibulky zlatavé, přidáme rozinky, sůl, pepř a tymián, promícháme a stáhneme z ohně. 

  3. krok3

    Odpočinuté těsto rozválíme na plát a přeneseme do vymazané koláčové formy. Korpus naplníme cibulkami a dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme 10 minut, pak koláč zalijeme vejci rozšlehanými ve smetaně a dáme péct na dalších asi 20 minut.


Pošli recept! 6/2015 (4.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ztracená vejce

Ztracená vejce

V této speciální úpravě jsou vynikající. Andrea Jílková, Polička
Všehochuť /01.04.17
Lasagne

Lasagne

Je lepší koupit lasagne, které se nemusí dopředu vařit. Ušetříte si tím práci i ...

Všehochuť /26.09.12
Medové kuře s celerem

Medové kuře s celerem

Podle receptu

Lucie Hodulové z Děčína

Všehochuť /23.10.18
Haman-Tašen šátečky

Haman-Tašen šátečky

Židovská specialita na rozpustilý svátek Purim. 
Zuzana Pospíšilová, Chropyně
Všehochuť /28.12.10
Sladkokyselé s paprikou

Sladkokyselé s paprikou

Díky směsi masa jsou kuličky šťavnaté, exotická sladkokyselá omáčka s ananasem ...

Všehochuť /14.11.16
Pita à la pizza

Pita à la pizza

Oblohu volím podle toho, co dům dá.
Libuše Hlaváčová, Brno
Všehochuť /05.08.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama