Reklama
Pstruh po alsasku
Fotogalerie:

Pstruh po alsasku

Jitka Pavlíková

Strakonice

Specialita pro milovníky ryb.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Ingredience

  • 100 g žampiony
  • 4 mladé cibulky
  • 1 pstruh
  • 2 lžíce dijonská hořčice
  • trocha oleje
  • 200 ml bílé víno
  • 200 ml smetana
  • 6 stonků chřest
  • 1 menší cibule
  • trocha oregana a soli
  • 100 g niva
  • trocha mléka

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Plátky žampionů a cibulky dáme na dno pekáče. Pstruha potřeme hořčicí a dáme na zeleninu. Podlijeme vínem a pečeme 30 minut. Pstruha dáme na stranu, zeleninu s vínem povaříme a zjemníme smetanou. Pak rybu omáčkou přelijeme.

  2. Chřest  povaříme. Na oleji  zpěníme cibulku, rozdrobíme nivu, posypeme oreganem a dle potřeby zředíme mlékem. Chřest se sýrovou  omáčkou podáváme k rybě.

Pošli recept! 5/2013 (3.4.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné těstoviny

Plněné těstoviny

Nelekněte se, dají sice trochu víc práce, ale zato hezky vypadají na talíři a výborně ...
Všehochuť /26.10.14
Koláč s cuketou

Koláč s cuketou

Zkusila jsem špagety netradičně a doporučuji. Výborná večeře.
Alena Krátká, ...
Všehochuť /06.12.10
Nedělní domácí pizza

Nedělní domácí pizza

Domácí pizzu si naše rodina oblíbila. Je sice pracnější, ale vyrovná se té italské.
...
Všehochuť /13.10.08
Plněné croissanty

Plněné croissanty

Jana Lahučká, Citice

Všehochuť /23.08.19
Tapenáda z černých oliv

Tapenáda z černých oliv

Česneku můžeš dát i víc, záleží na chuti.

Vlasta Drhelová, Chrudim

Všehochuť /11.08.17
Fazolový kotlík s čepičkou z listového těsta

Fazolový kotlík s čepičkou z listového těsta

Luštěniny jsou výživné, zdravé, a přesto v mnoha domácnostech opomíjené. ...
Všehochuť /27.05.10
 

Nejnovější

Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha
Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama