Reklama
Pštrosí steak v kabátku ze slaniny
Fotogalerie:

Pštrosí steak v kabátku ze slaniny

Otto Plášek
Otto Plášek
Brno

Netradiční maso v tradiční úpravě.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • Ingredience
  • 4 (po 200 g) pštrosí steak
  • 1 sáček kořenící směs na steak
  • 8 plátků uzená slanina
  • trocha olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Pštrosí maso potřeme olivovým olejem smíchaným s kořením na steak a dáme je uležet do chladna nejlépe na 24 hodin.

  2. Steaky po uležení obalíme uzenou slaninou. Vytvoříme kolem nich ‚‚kabátek‘‘‚ který zajistíme režnou nití. Vkládáme je do rozpáleného oleje na pánvi a zprudka opékáme z každé strany asi 4–5 minut. Pak je necháme přikryté 5–10 minut dojít. Jako příloha se nejlépe hodí americké brambory a dušená zelenina, např. baby karotka na másle.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tortilla po řecku

Tortilla po řecku

Přebytečnou vodu z okurek trochu slij. Lucie Rychetská, Týnec nad Sázavou
Všehochuť /02.07.16
Citronový losos s indiánskou rýží

Citronový losos s indiánskou rýží

Divoká rýže je původním pokrmem indiánů.

Jana Fulínová, Kroměříž

Všehochuť /27.05.16
Thajská kuřecí polévka s karí

Thajská kuřecí polévka s karí

Má neobvyklou, ale velmi příjemnou chuť.
Zdeněk Šindelář, Chomutov
Všehochuť /30.03.10
Kuřecí prsa Florida

Kuřecí prsa Florida

Ovoce dodá masu jemně pikantní chuť.
Miluše Paymová, Karviná
Všehochuť /26.01.10
Játrovka

Játrovka

Pro nečekanou návštěvu přijde vhod.
Veronika Konecká, Znojmo
Všehochuť /07.10.11
Sýrové misky

Sýrové misky

Zkus k večeři nebo k obědu připravit něco netradičního.
Marie Vodová, ...
Všehochuť /08.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu