Provensálská rajčata
Fotogalerie:

Provensálská rajčata

Hana Bílá

České Budějovice

Nejlepší přílohou jsou brambory.

Hana Bílá, České Budějovice

Ingredience

  • 750 g rajčata
  • 5 stroužků česnek
  • trocha soli
  • trocha másla
  • podle potřeby strouhanka
  • snítka čerstvé petrželky
  • 200 g tvrdý sýr
  • 4 lístky čerstvá šalvěj

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Rajčata nakrájíme na plátky. Česnek utřeme se solí. Do vymazané a strouhankou  vysypané zapékací misky klademe plátky rajčat, které potřeme česnekem se solí a sypeme směsí strouhanky,  sekané petrželky a strouhaného sýra. Horní vrstvu končíme strouhankou se sýrem‚ pod kterou položíme lístky šalvěje. Zapékáme 30 minut při 180 °C pod pokličkou
    a 10 minut bez pokličky.

Pošli recept! - Speciál - Recepty ze světa (16.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fish & chips

Fish & chips

Tohle musíš ochutnat! Bohunka Skálová, Praha
Všehochuť /24.11.18
Zapečené tacos

Zapečené tacos

Mexické tortilly se dají plnit masem a zeleninou podle momentální chuti.

Pavel ...

Všehochuť /18.07.16
Maso na zázvoru

Maso na zázvoru

Jednoduchá a moc dobrá večeře.

Šárka Dománková, Třebíč

Všehochuť /13.11.16
Citronový losos s indiánskou rýží

Citronový losos s indiánskou rýží

Divoká rýže je původním pokrmem indiánů.

Jana Fulínová, Kroměříž

Všehochuť /27.05.16
Francouzské nadívané křepelky

Francouzské nadívané křepelky

S nádivkou jsou opravdovou pochoutkou, navíc zůstanou šťavnaté.

Petra Hlavičková,...

Všehochuť /28.06.15
Pikantní pljeskavica

Pikantní pljeskavica

Kdo jezdí na Jadran, určitě ji zná.

Romana Petrovičová, Znojmo

Všehochuť /24.07.16
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama