Reklama
Reklama
Provensálská rajčata
Fotogalerie:

Provensálská rajčata

Hana Bílá

České Budějovice

Nejlepší přílohou jsou brambory.

Hana Bílá, České Budějovice

Ingredience

  • 750 g rajčata
  • 5 stroužků česnek
  • trocha soli
  • trocha másla
  • podle potřeby strouhanka
  • snítka čerstvé petrželky
  • 200 g tvrdý sýr
  • 4 lístky čerstvá šalvěj

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Rajčata nakrájíme na plátky. Česnek utřeme se solí. Do vymazané a strouhankou  vysypané zapékací misky klademe plátky rajčat, které potřeme česnekem se solí a sypeme směsí strouhanky,  sekané petrželky a strouhaného sýra. Horní vrstvu končíme strouhankou se sýrem‚ pod kterou položíme lístky šalvěje. Zapékáme 30 minut při 180 °C pod pokličkou
    a 10 minut bez pokličky.

Pošli recept! - Speciál - Recepty ze světa (16.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Středomořské těstoviny

Středomořské těstoviny

Čerstvé bylinky jsou nejlepší. Karolína Nečasová, Kladno
Všehochuť /05.07.17
Kuře na šalvěji pečené v mléce

Kuře na šalvěji pečené v mléce

Netradiční

Podle receptu Kateřiny Struhařové z Písku

Všehochuť /13.08.18
Raviolli s ricottou a zeleninou

Raviolli s ricottou a zeleninou

Jsou skvělé. Důležité je těsto dobře spojit.

Marie Brožová, Jihlava

Všehochuť /18.09.13
Špagetový  dort

Špagetový dort

Špagetový zákusek jistě překvapí tvoji rodinu i přátele. Do sýrové náplně...
Všehochuť /07.10.11
Rýžové nudle s kuřecím masem a fenyklem

Rýžové nudle s kuřecím masem a fenyklem

Rýžové nudle neobsahují lepek.

Helena Šustová, Olomouc

Všehochuť /30.05.16
Domácí paštika s brusinkami

Domácí paštika s brusinkami

Už nikdy nechci kupovanou paštiku. Ta domácí je jednička‚ navíc je její příprava ...
Všehochuť /14.07.12
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama