Reklama
Reklama
Provensálská rajčata
Fotogalerie:

Provensálská rajčata

Hana Bílá

České Budějovice

Nejlepší přílohou jsou brambory.

Hana Bílá, České Budějovice

Ingredience

  • 750 g rajčata
  • 5 stroužků česnek
  • trocha soli
  • trocha másla
  • podle potřeby strouhanka
  • snítka čerstvé petrželky
  • 200 g tvrdý sýr
  • 4 lístky čerstvá šalvěj

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Rajčata nakrájíme na plátky. Česnek utřeme se solí. Do vymazané a strouhankou  vysypané zapékací misky klademe plátky rajčat, které potřeme česnekem se solí a sypeme směsí strouhanky,  sekané petrželky a strouhaného sýra. Horní vrstvu končíme strouhankou se sýrem‚ pod kterou položíme lístky šalvěje. Zapékáme 30 minut při 180 °C pod pokličkou
    a 10 minut bez pokličky.

Pošli recept! - Speciál - Recepty ze světa (16.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Skotská mlha

Skotská mlha

Dětem ji děláme z džusu. Alena Jirků, Praha
Všehochuť /22.08.15
Buchty  „na slano“

Buchty „na slano“

Chlapi potřebují zákusek přesně na míru.
Renata Malíčková, Praha
Všehochuť /26.01.10
Vegetariánský boršč

Vegetariánský boršč

Tenhle boršč je určený hlavně pro vegetariány, ale protože chutná po uzeném, ...
Všehochuť /23.05.11
Domácí tortilly s mexickou náplní

Domácí tortilly s mexickou náplní

Super pro návštěvu nebo jen tak k večeři.

Gabriela Husániková, Frýdek-Místek

Všehochuť /06.08.12
Sibiřské pelmeně

Sibiřské pelmeně

Jídlo, které mám ze všech nejraději.
Jaroslava Brádlerová,
Janovice u Trutnova ...
Všehochuť /13.01.09
Pizza se smetanou

Pizza se smetanou

Někdy ji sypu čerstvým tymiánem.

Eva Jonášová, Jihlava

Všehochuť /19.09.13
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /22.03.19
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Podle receptu

Heleny Dukátkové z Crhova

Škola vaření /22.03.19
Králík v anglickém kabátku

Králík v anglickém kabátku

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /22.03.19
Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.03.19
Marinované medailonky z divočáka

Marinované medailonky z divočáka

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /22.03.19
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Za pár korun /21.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama