Reklama
Překvapení v těstíčku
Fotogalerie:

Překvapení v těstíčku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Dokud neochutnáš, neuvěříš, jaká je to dobrota.

Magda Krátká, Tábor

Ingredience

  • 400 g pevných jahod
  • 4 větší vejce
  • 70 g cukru krupice
  • 60 g hladké mouky
  • špetka soli
  • dle potřeby olej na smažení
  • několik lžic tekutého medu nebo karamelové omáčky

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Jahody omyjeme, stopky otrháme a plody osušíme papírovou utěrkou. Žloutky utřeme za postupného přidávání cukru do pěny. Do směsi vmícháme mouku. 

  2. 2. Bílky ušleháme se solí do tuhého sněhu, který opatrně vmícháme do těsta. 

  3. 3. V kastrůlku rozehřejeme dostatečné množství oleje. Jahody namáčíme do těsta a ihned smažíme v oleji dozlatova. Smažené ovoce osušíme papírovou utěrkou. Přeléváme medem či omáčkou.


Pošli recept! 6/2015 (4.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Australská sekaná

Australská sekaná

Když potřebuješ rychlý a vydatný oběd, je sekaná to pravé. Halina Semorádová, Znojmo...
Všehochuť /20.09.15
Quiche s cuketou a rajčaty

Quiche s cuketou a rajčaty

Podává se teplý, ale i studený ke svačině je výborný.

Jan Lapeš, Kutná ...

Všehochuť /07.09.16
Barevný řecký kotlík

Barevný řecký kotlík

Podáváme jako hlavní chod se zeleninovým salátem.

Lenka Girliová, Jičín

Všehochuť /13.04.16
Játrovka

Játrovka

Pro nečekanou návštěvu přijde vhod.
Veronika Konecká, Znojmo
Všehochuť /07.10.11
Mlíčí na toastu

Mlíčí na toastu

Míša Holubová, Jaroměř

Všehochuť /21.11.17
Maso s omáčkou Hoi Sin

Maso s omáčkou Hoi Sin

Pastu Hoi Sin seženeš přes internet.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /13.07.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu