Reklama
Pražma na bylinkách s popraskanými brambory
Fotogalerie:
 

Pražma na bylinkách s popraskanými brambory

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

DELIKATESA HODNÁ MISTRA

Tuto lahodnou rybu zasvětili staří Řekové bohyni lásky Afroditě. Jemné maso s vynikající chutí obsahuje málo kostí a tuku, zato je bohaté na bílkoviny.

Robert Nerad šéfkuchař 500 restaurant a Green Day Salads

Ingredience

  • 2 pražmy po 600 g
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 4 snítky hladké petrželky
  • 2 lžíce kaparů
  • 100 g másla
  • 2 lžíce nasekaných vlašských ořechů
  • 1 limeta
  • 20 g parmazánu
  • BRAMBORY:
  • 800 g malých brambor
  • 80 ml olivového oleje
  • 100 ml suchého bílého vína
  • pár snítek hladké petrželky
  • trocha soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Ryby očistíme od šupin. Nůžkami odstřihneme ploutve a ryby omyjeme a osušíme (obr. A). Na bocích ryby nařízneme ostrým nožem šikmé zářezy (obr. B). Nasekáme rozmarýn, petrželku i kapary.

  2. krok2

    Vše nasypeme do misky a přidáme změklé máslo, nasekané ořechy, nastrouhanou kůru i šťávu z limetky a parmazán (obr. C). Promícháme, podle chuti osolíme a opepříme.

  3. krok3

    Směsí potřeme ryby uvnitř břišní dutiny a máslo vetřeme i do zářezů (obr. D). Pečeme v troubě rozpálené na 180 °C podle velikosti ryb 25–40 minut.

  4. krok4

    Brambory uvaříme ve slupce. Hotové slijeme a v hrnci přiklopeném poklicí protřepeme, aby popraskaly (obr. D). Přilijeme víno a přidáme bylinky, pepř a sůl a ještě 5 minut povaříme, aby se z vína vypařil alkohol a brambory nasákly všechnu chuť a vůni. Podáváme k pečeným rybám.

  5. krok5

Tip redakce

Pražmy koupíš v rybárně nebo v Makru. Stejným způsobem můžeš připravit například pstruhy.

Pošli recept! 8/2017 (2.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Grilovaná kuřecí stehýnka s tzatziki

Grilovaná kuřecí stehýnka s tzatziki

Teplé večery lákají ke grilování a to je také mojí oblíbenou zábavou. Masité ...
Všehochuť /14.08.14
Palau z Ruska

Palau z Ruska

Je to naše rodinné jídlo, které ještě za války dovezl z ciziny děda.
Irena ...
Všehochuť /24.11.10
Vrstvené zelí s rýží

Vrstvené zelí s rýží

SKVĚLÝ NEDĚLNÍ OBĚD

Za okny už začíná převažovat sychravé počasí a my máme čas...

Všehochuť /23.09.18
Těstovinový nákyp s mletým masem

Těstovinový nákyp s mletým masem

Tento recept pochází ze středomořské kuchyně a je velmi jednoduchý.

Zdeňka Polanská, ...

Všehochuť /02.01.13
Schupfnudeln

Schupfnudeln

Je to specialita německé kuchyně.

Petra Geletičová, Sloupno

Všehochuť /02.05.13
Těstoviny s avokádem a sušenými rajčaty

Těstoviny s avokádem a sušenými rajčaty

Výborný a rychlý oběd.

Martina Škardová, Chlumec nad Cidlinou

Všehochuť /08.01.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu