Pravý vídeňský závin
Fotogalerie:

Pravý vídeňský závin

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Sylva Krejcarová, Beroun

Ingredience

  • 250  g hladké mouky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky octa
  • špetka soli
  • NÁPLŇ:
  • 120  g másla
  • 4 lžíce strouhanky
  • 2  kg jablek
  • 1 lžička skořice
  • 70 g rozinek
  • 70  g sekaných mandlí nebo oříšků
  • 100  g cukru krupice
  • 2 lžíce cukru moučky

Doba přípravy

Počet porcí

10 kousků

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Do mouky uděláme důlek a do něj přidáme olej, vejce, ocet, sůl a asi 130 ml vlažné vody. Vše zpracujeme v hladké těsto. Bochánek necháme asi 45 minut odpočívat.

  2. Náplň: V pánvi rozpustíme 100 g másla a na něm opečeme strouhanku. Jablka nakrájíme na tenké plátky, a smícháme je s rozinkami, skořicí, cukrem a strouhankou.

  3. Na vále rozprostřeme utěrku, kterou je potřeba dobře posypat moukou. Těsto na ní dotenka rozválíme. Těsto potřeme lžící rozpuštěného másla, ruce si posypeme moukou, vyválené těsto chytíme zespodu a roztahujeme jej do všech stran. Plát musí být velmi tenký, bez děr a bublin.

  4. Na těsto rozprostřeme náplň a pomocí utěrky plát srolujeme. Plech vymažeme tukem a opatrně na něj závin přeneseme. Zbytkem másla celý závin potřeme. Pečeme v předehřáté troubě 35–40 minut při 180 °C. Nakonec pocukrujeme.

Pošli recept! 12/2017 (3.11.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Filátka ze pstruha

Filátka ze pstruha

Nejlepší jsou s opečeným bílým chlebem. Jitka Svobodová, Jihlava
Všehochuť /03.08.16
Kuřecí stehýnka na medu

Kuřecí stehýnka na medu

Máme rádi maso, zvlášť když má pikantní příchuť.
Dáša Vašáková, Hodonín
...
Všehochuť /20.10.09
Moskevské  kapustové  závitky

Moskevské kapustové závitky

Listy z kapusty nejsou tak tuhé jako zelné, pracuje se s nimi docela dobře.

Alena...

Všehochuť /18.10.16
Kuřecí prsa caprese

Kuřecí prsa caprese

Jako přílohu dělám pečené brambory.

Eva Přecechtělová, Chropyně

Všehochuť /27.09.13
Špagety s masovou omáčkou

Špagety s masovou omáčkou

Toto jídlo miluje celá naše rodinka.

Lukáš Marek, Nový Bydžov

Všehochuť /29.06.11
Čorba

Čorba

Je to druh polévky, která se vaří na Balkáně. Můžeš přidat i hrst fazolí.
Lída ...
Všehochuť /09.07.12
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama