Reklama
Reklama
Pravý vídeňský závin
Fotogalerie:

Pravý vídeňský závin

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Sylva Krejcarová, Beroun

Ingredience

  • 250  g hladké mouky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky octa
  • špetka soli
  • NÁPLŇ:
  • 120  g másla
  • 4 lžíce strouhanky
  • 2  kg jablek
  • 1 lžička skořice
  • 70 g rozinek
  • 70  g sekaných mandlí nebo oříšků
  • 100  g cukru krupice
  • 2 lžíce cukru moučky

Doba přípravy

Počet porcí

10 kousků

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Do mouky uděláme důlek a do něj přidáme olej, vejce, ocet, sůl a asi 130 ml vlažné vody. Vše zpracujeme v hladké těsto. Bochánek necháme asi 45 minut odpočívat.

  2. Náplň: V pánvi rozpustíme 100 g másla a na něm opečeme strouhanku. Jablka nakrájíme na tenké plátky, a smícháme je s rozinkami, skořicí, cukrem a strouhankou.

  3. Na vále rozprostřeme utěrku, kterou je potřeba dobře posypat moukou. Těsto na ní dotenka rozválíme. Těsto potřeme lžící rozpuštěného másla, ruce si posypeme moukou, vyválené těsto chytíme zespodu a roztahujeme jej do všech stran. Plát musí být velmi tenký, bez děr a bublin.

  4. Na těsto rozprostřeme náplň a pomocí utěrky plát srolujeme. Plech vymažeme tukem a opatrně na něj závin přeneseme. Zbytkem másla celý závin potřeme. Pečeme v předehřáté troubě 35–40 minut při 180 °C. Nakonec pocukrujeme.

Pošli recept! 12/2017 (3.11.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Francouzská rustikální galettka

Francouzská rustikální galettka

Laura Dolejší, Ostrava
Všehochuť /06.06.18
Telecí ragú se žampiony

Telecí ragú se žampiony

Ideální přílohou jsou knedlíky nebo těstoviny.

Marta Tumlířová, Olomouc

Všehochuť /12.04.17
Zelí v rýžovém papíru

Zelí v rýžovém papíru

Podáváme hned po usmažení.

Eva Doležalová, České Budějovice

Všehochuť /09.10.16
Roláda s uzeným

Roláda s uzeným

Podáváme s chlebem a kyselými okurkami.

Katka Žáčková, Přerov

Všehochuť /25.10.16
Smažená thajská vejce s chilli

Smažená thajská vejce s chilli

Naučil mě je připravovat švagr, který jezdí do Thajska pracovně několikrát do roka.

...

Všehochuť /30.06.13
Polevka s uzeným a krupkami

Polevka s uzeným a krupkami

Je dobrá i s houbami, ale pak vynech kedlubnu.
Eliška Rybová, Dolní Přím
Všehochuť /08.07.12
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama