Reklama
Reklama
Pravý vídeňský závin
Fotogalerie:

Pravý vídeňský závin

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Sylva Krejcarová, Beroun

Ingredience

  • 250  g hladké mouky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky octa
  • špetka soli
  • NÁPLŇ:
  • 120  g másla
  • 4 lžíce strouhanky
  • 2  kg jablek
  • 1 lžička skořice
  • 70 g rozinek
  • 70  g sekaných mandlí nebo oříšků
  • 100  g cukru krupice
  • 2 lžíce cukru moučky

Doba přípravy

Počet porcí

10 kousků

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Do mouky uděláme důlek a do něj přidáme olej, vejce, ocet, sůl a asi 130 ml vlažné vody. Vše zpracujeme v hladké těsto. Bochánek necháme asi 45 minut odpočívat.

  2. Náplň: V pánvi rozpustíme 100 g másla a na něm opečeme strouhanku. Jablka nakrájíme na tenké plátky, a smícháme je s rozinkami, skořicí, cukrem a strouhankou.

  3. Na vále rozprostřeme utěrku, kterou je potřeba dobře posypat moukou. Těsto na ní dotenka rozválíme. Těsto potřeme lžící rozpuštěného másla, ruce si posypeme moukou, vyválené těsto chytíme zespodu a roztahujeme jej do všech stran. Plát musí být velmi tenký, bez děr a bublin.

  4. Na těsto rozprostřeme náplň a pomocí utěrky plát srolujeme. Plech vymažeme tukem a opatrně na něj závin přeneseme. Zbytkem másla celý závin potřeme. Pečeme v předehřáté troubě 35–40 minut při 180 °C. Nakonec pocukrujeme.

Pošli recept! 12/2017 (3.11.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Filé z tresky s hořčičnou omáčkou

Filé z tresky s hořčičnou omáčkou

Recept mám od svého norského přítele. On čerpá inspiraci z české kuchyně, já zase ...
Všehochuť /10.05.16
Lilkové lasagne

Lilkové lasagne

Zkus lasagne bez těstovin, uvidíš, že si je zamiluješ víc než ty klasické.

Jana ...

Všehochuť /27.08.17
Milánské kotlety s rajčaty

Milánské kotlety s rajčaty

Posílám recept na kotletky, které nám zachutnali při cestování po Itálii. Trochu nás ...
Všehochuť /29.08.14
Skotský pudink s rebarborou

Skotský pudink s rebarborou

Recept jsem si přivezla z cest po Skotsku.


Zuzana Svatošová, Kroměříž

Všehochuť /24.03.17
Rabacké čufty

Rabacké čufty

Podáváme se sýrem a zeleninovým salátem.

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /05.02.14
Gruzínské čebureky

Gruzínské čebureky

Neobvyklé jídlo, které zachutná každému.
Světlana Kravchenko, Ostrava
Všehochuť /16.07.12
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /23.03.19
Těstoviny s hráškovým pestem

Těstoviny s hráškovým pestem

Večeře, která tě nezklame

Podle receptuTomáše Skály z Nymburka

Vaříme express /23.03.19
Makový mazanec

Makový mazanec

Lucie Bláhová, Slavičín

Zdravě a chutně /23.03.19
Sladké velikonoční vejce

Sladké velikonoční vejce

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /23.03.19
Kedlubnový nákyp s karbanátky

Kedlubnový nákyp s karbanátky

Růžena Fialová, Hodonín

Všehochuť /23.03.19
Letní závitky

Letní závitky

Podle receptu

Tomáše Jankoviče z Karviné

Všehochuť /23.03.19
Zajíček s kokosem

Zajíček s kokosem

Iva Koločová, Znojmo

Sladký život /23.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama