Reklama
Pravý řecký salát
Fotogalerie:

Pravý řecký salát

Lucie Bělská

Brno
Zavzpomínej si na dovolenou.
Lucie Bělská, Brno

Ingredience

  • 10 rajčátka cherry
  • 2 paprika
  • 1 okurka salátová
  • na zakápnutí olej olivový
  • dle chuti oregáno
  • 1 cibule červená
  • 200 g sýr feta

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Zeleninu opláchneme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli raději krájíme na tenké proužky (nemusí v salátu být, ale je výborná).
  2. Nakrájenou zeleninu dáme do mísy, zakapeme olivovým olejem a posypeme oreganem (podle chuti). Vše promícháme, aby se chutě dokonale propojily. 
  3. Sýr nakrájíme na plátky a poklademe jím salát. K salátu je výborná bageta nebo domácí chléb.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jamajský ostrý hrnec

Jamajský ostrý hrnec

Zkušenosti ze zahraniční dovolené se vždycky hodí, i co se týče jídla. Pavel ...
Všehochuť /24.04.16
Pochoutka z mletého masa

Pochoutka z mletého masa

Když mám chuť na něco dobrého, není mi zatěžko strávit v kuchyni ...
Všehochuť /06.04.12
Středomořský bramborový koláč

Středomořský bramborový koláč

Chuť jednotlivých ingrediencí se skvěle doplňuje.

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /21.08.16
Čočkový salát s friselle

Čočkový salát s friselle

Friselle jsou věnečkovité suchary pocházející z Apulie, stačí je krátce namočit do ...

Všehochuť /28.08.13
Francouzská polévka

Francouzská polévka

Pokud nemáš dost času, můžeš místo domácích nudlí použít kupované.

Naděžda ...

Všehochuť /30.10.16
Zapečené maďarské brambory

Zapečené maďarské brambory

Mám ráda jednoduchá jídla, tohle je moje oblíbené.

Hana Petrová, České Budějovice

Všehochuť /09.11.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu