Reklama
Pravý boršč
Fotogalerie:

Pravý boršč

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Správně ochucená polévka je sladkokyselá. Vařím ji rovnou v tom největším hrnci. 

Iva Rizziggová, Liberec

Ingredience

  • 500 g hovězí maso
  • sůl podle potřeby
  • 10 kuliček celý pepř
  • 7 kuliček nové koření
  • 5 ks bobkový list
  • 1/4 hlávky zelí
  • 1/2 ks celer
  • 1 petržel
  • 2 ks mrkev
  • 1 řepa
  • kousek špeku
  • 1 cibule
  • 1 plechovka loupaná rajčata
  • 1 lžíce cukr
  • 1 lžíce ocet
  • 4 lžíce mouka
  • 1 kysaná smetana
  • trocha petrželové natě

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Do většího hrnce s osolenou vodou dáme vařit hovězí maso společně s pepřem, novým kořením a bobkovým listem. V průběhu varu sbíráme hnědou pěnu na povrchu. Vaříme, dokud maso nezměkne. 

  2. krok2

    Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Řepu vaříme ve slupce asi 20 minut, poté ji oloupeme a také nakrájíme na kostičky. V jiném kastrolu na kousku špeku nebo slaniny zpěníme cibulku, přidáme mrkev, celer, petržel, zelí a restujeme asi 15 minut.

  3. krok3

    Když je maso měkké, vyjmeme ho a vývar přecedíme přes cedník. Maso nakrájíme na kousky. Do vývaru přidáme opraženou zeleninu, vařenou řepu, nakrájená rajčata a maso. Dochutíme cukrem a octem. Nakonec zahustíme rozkvedlanou moukou v několika lžících vody a ještě 15 minut povaříme. Podáváme se lžící kysané smetany a posypané petrželovou natí.


Pošli recept! - Speciál - Vaříme ze zelí (20.1.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Francouzské madlenky

Francouzské madlenky

Ke kávě neznám nic lepšího. Kristýna Válová, Ústí nad Labem
Všehochuť /27.02.17
Exotický mls

Exotický mls

Recept jsem si přivezla z dovolené v Thajsku a hned si ho oblíbila.

Iva ...

Všehochuť /22.07.17
Sýrové dezerty

Sýrové dezerty

Jsou tak dobré, že si s nimi rád dám práci. Zkus je se mnou!
Jan Hloušek, Kopidlno ...
Všehochuť /12.08.11
Nakládaný králík

Nakládaný králík

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /21.03.19
Papriky plněné nivou

Papriky plněné nivou

Jednoduché a rychlé občerstvení.
Kateřina Huňáčková, Mělník
Všehochuť /27.08.10
Plněné žampiony s nivou a oříšky

Plněné žampiony s nivou a oříšky

Aby se večírek pořádně rozjel, musíš své hosty nakrmit něčím opravdu dobrým. ...
Všehochuť /31.12.12
 

Nejnovější

Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha
Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama