Reklama
Pravá italská pizza
Fotogalerie:

Pravá italská pizza

Anežka Marelová

Frýdlant nad Ostravicí

Mám ji ráda, je křehká a chutná.

Anežka Marelová, Frýdlant nad Ostravicí

Ingredience

  • 42 g droždí
  • 600 g hladká mouka
  • 1 lžička cukr
  • 1 lžička sůl
  • 7 lžic olivový olej
  • 350 ml voda
  • 1 rajský protlak
  • na obložení uzeniny, zelenina a sýry

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Droždí rozdrolíme do 2 lžic mouky‚ cukru a trochy vlažné vody. Umícháme kašičku a na teplém místě necháme vzejít kvásek.

  2. Do mouky se solí přimícháme kvásek‚ olej a vlažnou vodu. Vypracujeme hladké těsto‚ které se nelepí.

  3. Z těsta uděláme bochánek‚ přikryjeme ho utěrkou a necháme minimálně 30 minut kynout na teplém místě.

  4. Těsto rozdělíme na 4 díly. Každý díl rozválíme na tenkou placku. Opatrně je přeneseme na plech vyložený pečicím papírem nebo vymaštěný olejem. Pizzu pomažeme kečupem nebo omáčkou z protlaku a poklademe náplní dle chuti. Pečeme v předehřáté troubě při
    250 °C asi 10–15 minut.

Pošli recept! 5/2013 (3.4.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Maďarský guláš

Maďarský guláš

Je opravdu výtečný, masožravci si pochutnají. Simona Radová, Opočno
Všehochuť /22.03.10
Kotlety po srbsku

Kotlety po srbsku

Když chceš přátelům udělat něco dobrého.

Vladimír Bruna, Praha

Všehochuť /20.02.16
Kachní prsa s ananasem

Kachní prsa s ananasem

Tato kombinace pochází z čínské kuchyně.

Hana Bálková, Zábřeh

Všehochuť /13.02.15
Mexická polévka s koriandrem a knedlíčky

Mexická polévka s koriandrem a knedlíčky

Koriandr zvyšuje chuť k jídlu, příznivě působí na nervovou soustavu. Je dobrý ...
Všehochuť /28.12.10
Torta salata

Torta salata

Neboli italsky slaný koláč, který může mít různou podobu, v tomto případě se jedná ...

Všehochuť /19.05.13
Nudle s bambusovými výhonky

Nudle s bambusovými výhonky

Je to výborný rychlý recept inspirovaný čínskou kuchyní.

Martina Nečasová, Rosice u ...

Všehochuť /25.05.13
 

Nejnovější

Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Pečené v troubě Podle receptu Luboše Holého z Vlašimi
Škola vaření /24.02.20
Pečená mladá husička

Pečená mladá husička

Zaručeně sklidí úspěch

Podle receptu Kateřiny Benešové z Mostu

Škola vaření /24.02.20
Domácí oříšková nutella

Domácí oříšková nutella

Gabriela Jílková, Polička

Všehochuť /24.02.20
Srdíčka s čokoládou

Srdíčka s čokoládou

Když miluješ labužníka

Hana Wilhelmová, Ostrava

Sladký život /24.02.20
Srnčí hřbet s překvapením

Srnčí hřbet s překvapením

Kateřina Krososková, Církvice

Sladký život /24.02.20
Zamilovaná palačinka

Zamilovaná palačinka

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /24.02.20
Trmické makové mušle

Trmické makové mušle

Ke kávě i na snídani

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Sladký život /24.02.20
Domácí větrníčky

Domácí větrníčky

Stejné jako od cukráře

Podle receptu Zdeny Pospíšilové z Milevska

Sladký život /24.02.20
Kuskusový salát s cuketou

Kuskusový salát s cuketou

Petra Kelerová, Sušice

Zdravě a chutně /23.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama