Reklama
Reklama
Pórkový quiche s houbami
Fotogalerie:

Pórkový quiche s houbami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Zuzany Studné z Rokycan

Ingredience

  • 280 g hladké mouky
  • 140 g másla
  • 1/4 lžičky soli
  • 60 ml studené vody
  • NÁPLŇ:
  • 25 g másla
  • 250 g drobných krémových žampionů
  • 2 středně velké pórky
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 2 vejce
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 150 g ementálu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku promneme s rozměklým máslem, solí a vodou. Zpracujeme hladké těsto, ze kterého uděláme kouli a necháme ji asi 30 minut v chladu.

  2. Kulatou formu vyložíme pečicím papírem, těsto rozválíme na placku a vložíme do formy tak, aby okraje přesahovaly. Na těsto položíme další papír, na to nasypeme rýži nebo fazole a korpus předpečeme v troubě při 200 °C asi 20 minut. Mezitím připravíme náplň.

  3. Na másle osmahneme na plátky pokrájené žampiony, přidáme na kolečka nakrájený pórek a za občasného míchání smažíme směs asi 10–15 minut. Pak ji osolíme a opepříme.

  4. Z předpečeného korpusu odstraníme papír s rýží nebo fazolemi, naneseme pórkovo-houbovou směs a zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou a nastrouhaným sýrem. Pečeme ještě asi 25 minut a můžeme ihned servírovat.

Pošli recept! - Speciál - Léto (20.6.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rabacké čufty

Rabacké čufty

Podáváme se sýrem a zeleninovým salátem. Květa Kroupová, Praha
Všehochuť /05.02.14
Králík na olivách

Králík na olivách

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /03.02.18
Kuřecí maso s jablečným kari a těstovinami

Kuřecí maso s jablečným kari a těstovinami

Díky jablkům má omáčka skvělou nasládlou chuť.

Lucie Blahová, Slavičín

Všehochuť /09.03.13
Prsíčka v alobalu

Prsíčka v alobalu

Na pečeném kuřátku si pochutná celá rodina.
Lenka Kunstová, Brno
Všehochuť /02.07.09
Cuketa s arabským chlebem

Cuketa s arabským chlebem

Říkám tomu chlupaté knedlíky po arabsku.

Jana Al Bunniová, Praha

Všehochuť /24.09.13
Bulgur pilaf

Bulgur pilaf

Bulgur je předvařená nalámaná pšenice. Je levný a jeho příprava je snadná a rychlá.

...
Všehochuť /02.04.13
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama