Reklama
Pórkový quiche s houbami
Fotogalerie:

Pórkový quiche s houbami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Zuzany Studné z Rokycan

Ingredience

  • 280 g hladké mouky
  • 140 g másla
  • 1/4 lžičky soli
  • 60 ml studené vody
  • NÁPLŇ:
  • 25 g másla
  • 250 g drobných krémových žampionů
  • 2 středně velké pórky
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 2 vejce
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 150 g ementálu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku promneme s rozměklým máslem, solí a vodou. Zpracujeme hladké těsto, ze kterého uděláme kouli a necháme ji asi 30 minut v chladu.

  2. Kulatou formu vyložíme pečicím papírem, těsto rozválíme na placku a vložíme do formy tak, aby okraje přesahovaly. Na těsto položíme další papír, na to nasypeme rýži nebo fazole a korpus předpečeme v troubě při 200 °C asi 20 minut. Mezitím připravíme náplň.

  3. Na másle osmahneme na plátky pokrájené žampiony, přidáme na kolečka nakrájený pórek a za občasného míchání smažíme směs asi 10–15 minut. Pak ji osolíme a opepříme.

  4. Z předpečeného korpusu odstraníme papír s rýží nebo fazolemi, naneseme pórkovo-houbovou směs a zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou a nastrouhaným sýrem. Pečeme ještě asi 25 minut a můžeme ihned servírovat.

Pošli recept! - Speciál - Léto (20.6.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rigatoni s kapustou

Rigatoni s kapustou

Aleš Grünberg, Zlín
Všehochuť /29.01.18
Alpská polévka

Alpská polévka

Silný vývar tě postaví na nohy.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /11.04.15
Fajitas

Fajitas

Výsledek hodně záleží na použitém koření.

Zuzana Vondrová, Třebíč

Všehochuť /21.10.16
Špagety carbonara

Špagety carbonara

Dobrý lehký pokrm. Moc nám chutná.

Pavla Šídová, Most

Všehochuť /16.07.16
Krémová polévka z aljašského lososa

Krémová polévka z aljašského lososa

Lahodná a rychlá pochoutka z lososa.
Eva Králová, Praha
Všehochuť /25.06.12
Spaghetti frito verdura

Spaghetti frito verdura

Trocha námahy bude stát za to!

Stanislava Hrbáčková, Přeštice

Všehochuť /09.06.12
 

Nejnovější

Rybí knedlíčky

Rybí knedlíčky

Skvě lé nápady Kateřina Pavlíková, Příbram
Vaříme express /15.10.18
Banánové muffiny s duchy

Banánové muffiny s duchy

Děti budou nadšené.

Jiřina Svobodová, Mělník

Všehochuť /15.10.18
Rychlý houbový salát

Rychlý houbový salát

Veronika Duchková, Most

Vaříme express /14.10.18
Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Děti si zamilují

Podle receptu Zuzany Mírské z Brna

Vaříme express /14.10.18
Pyré z řapíkatého celeru

Pyré z řapíkatého celeru

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Za pár korun /13.10.18
Zelný závin v listovém těstě

Zelný závin v listovém těstě

Hana Benešová, Chrudim

Škola vaření /13.10.18
Ořechová buchta s kávovou polevou

Ořechová buchta s kávovou polevou

Aneta Kolářová, Chodov
Sladký život /13.10.18
Rajčatová polévka se strouháním

Rajčatová polévka se strouháním

Martina Slámová, Karviná-Ráj

Za pár korun /12.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama