Reklama
Pórkový quiche s houbami
Fotogalerie:

Pórkový quiche s houbami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Zuzany Studné z Rokycan

Ingredience

  • 280 g hladké mouky
  • 140 g másla
  • 1/4 lžičky soli
  • 60 ml studené vody
  • NÁPLŇ:
  • 25 g másla
  • 250 g drobných krémových žampionů
  • 2 středně velké pórky
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 2 vejce
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 150 g ementálu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku promneme s rozměklým máslem, solí a vodou. Zpracujeme hladké těsto, ze kterého uděláme kouli a necháme ji asi 30 minut v chladu.

  2. Kulatou formu vyložíme pečicím papírem, těsto rozválíme na placku a vložíme do formy tak, aby okraje přesahovaly. Na těsto položíme další papír, na to nasypeme rýži nebo fazole a korpus předpečeme v troubě při 200 °C asi 20 minut. Mezitím připravíme náplň.

  3. Na másle osmahneme na plátky pokrájené žampiony, přidáme na kolečka nakrájený pórek a za občasného míchání smažíme směs asi 10–15 minut. Pak ji osolíme a opepříme.

  4. Z předpečeného korpusu odstraníme papír s rýží nebo fazolemi, naneseme pórkovo-houbovou směs a zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou a nastrouhaným sýrem. Pečeme ještě asi 25 minut a můžeme ihned servírovat.

Pošli recept! - Speciál - Léto (20.6.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bavorská kapusta s uzeninou

Bavorská kapusta s uzeninou

Oblíbené jídlo mého manžela‚ dobré a syté. Nejlepší úprava kapusty, jakou ...
Všehochuť /05.08.11
Slovinská nostalgie

Slovinská nostalgie

Ideální je ovčí sýr feta a kukuřičný chléb.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /20.07.13
Zapečený hrášek

Zapečený hrášek

Bulharská specialita, která se u nás zabydlela.

Klára Juránková, Vrané nad Vltavou

Všehochuť /23.05.14
Donuty s javorovým sirupem

Donuty s javorovým sirupem

Doma připravené chutnají božsky.

Romana Klečková, Děčín

Všehochuť /09.08.17
Tyrolské rösti

Tyrolské rösti

Nemáš hřiby? Vař s hlívou!

Podle receptu Zdeňky Trhalové z Karlových Varů


Všehochuť /15.08.18
Cannelloni se špenátem a mozzarellou

Cannelloni se špenátem a mozzarellou

Ve správných těstovinách nesmí chybět zelenina, sýr a koření. Pak je úspěch ...

Všehochuť /25.04.17
 

Nejnovější

Sekaná s mozzarellou

Sekaná s mozzarellou

Andrea Janáková, Polička
Škola vaření /20.08.18
Myšky z vajíčka na toastu

Myšky z vajíčka na toastu

Pro velké i malé

Podle receptu Davida Krátkého z Prahy


Škola vaření /20.08.18
Pečené kuřátko na mrkvi

Pečené kuřátko na mrkvi

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /20.08.18
Špenátové misky se sýrem

Špenátové misky se sýrem

Podle receptu

Lucie Míčánkové z Frýdlantu

Vaříme express /20.08.18
Broskvové potěšení

Broskvové potěšení

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.08.18
Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Karolína Gajarská, Lom u Mostu

Zdravě a chutně /20.08.18
Malinové bábovky

Malinové bábovky

Netradiční

Podle receptu Barbory Kostkové z Prahy


Sladký život /20.08.18
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama