Reklama
Polský tvarožník
Fotogalerie:

Polský tvarožník

Markéta Kopečná

Praha
Je to jakási jednodušší varianta štrúdlu.
Markéta Kopečná, Praha

Ingredience

  • 1 kg tvaroh měkký
  • 130 g máslo
  • 3 cukr moučkový
  • 3 vejce
  • 2 hrsti rozinky
  • dle potřeby smetana
  • 400 g těsto listové

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Tvaroh promícháme se změklým máslem‚ moučkovým a vanilkovým cukrem‚ vejci a rozinkami. Pokud bude náplň příliš hustá, naředíme ji smetanou‚ hmota se musí dobře roztírat.
  2. Do pekáče s vyššími okraji položíme vyválený plát listového těsta a zvedneme jeho konce‚ aby lemovaly stěny pekáče. Na plát naneseme náplň.
  3. Pečeme při 180 °C asi 30 minut do zrůžovění. Po upečení moučník posypeme moučkovým cukrem.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fougasse

Fougasse

Zavři oči a rázem jsi v Provence. Olga Pysarenko, Brno
Všehochuť /25.02.14
Čínské  maso

Čínské maso

Maso si nakládám i 3–4 dny předem. Pro nečekanou návštěvu mám rychlý oběd.
...
Všehochuť /16.07.12
Limetková pěna v ananasu

Limetková pěna v ananasu

Podle receptu

Kateřiny Číkové z Karlových Varů

Všehochuť /05.06.19
Lasagne

Lasagne

Použít můžeš maso jak vepřové, tak hovězí.

Eva Králová, Rybniště

Všehochuť /14.10.15
Pizza se sýrem s modrou plísní

Pizza se sýrem s modrou plísní

Upečeno podle receptu

Veroniky Vlčkové z Tábora

Všehochuť /22.01.18
Vánoční „pupáky“

Vánoční „pupáky“

Vyzkoušej specialitu z jižního Slovenska.
Elena Krásová, Praha
Všehochuť /21.12.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu