Reklama
Polský tvarožník
Fotogalerie:

Polský tvarožník

Markéta Kopečná

Praha
Je to jakási jednodušší varianta štrúdlu.
Markéta Kopečná, Praha

Ingredience

  • 1 kg tvaroh měkký
  • 130 g máslo
  • 3 cukr moučkový
  • 3 vejce
  • 2 hrsti rozinky
  • dle potřeby smetana
  • 400 g těsto listové

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Tvaroh promícháme se změklým máslem‚ moučkovým a vanilkovým cukrem‚ vejci a rozinkami. Pokud bude náplň příliš hustá, naředíme ji smetanou‚ hmota se musí dobře roztírat.
  2. Do pekáče s vyššími okraji položíme vyválený plát listového těsta a zvedneme jeho konce‚ aby lemovaly stěny pekáče. Na plát naneseme náplň.
  3. Pečeme při 180 °C asi 30 minut do zrůžovění. Po upečení moučník posypeme moučkovým cukrem.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Středomořský bramborový koláč

Středomořský bramborový koláč

Chuť jednotlivých ingrediencí se skvěle doplňuje. Hana Veselá, Žirovnice
Všehochuť /21.08.16
Dýně plněná mletým masem s brusinkami

Dýně plněná mletým masem s brusinkami

Nádivka se jí přímo z dýňových plodů, vypadá to i chutná opravdu skvěle ...

Všehochuť /07.09.16
Čínské nudle

Čínské nudle

Skvělý tip na dobrou a rychlou večeři.
Pavla Csejteyová, Netolice
Všehochuť /07.11.08
Vepřové s pórkem po čínsku

Vepřové s pórkem po čínsku

Kombinace surovin je trochu neobvyklá, ale chuť je skvělá.

Helena Hájková, Vysoká ...

Všehochuť /21.01.15
Gyros z vepřového s omáčkou

Gyros z vepřového s omáčkou

Podáváme s hranolky nebo těstovinami.

Jana Pěnkavová, Sokolov

Všehochuť /08.05.16
Mexické lečo podle Tomasita

Mexické lečo podle Tomasita

Suroviny nejsou pevně dány, lze je nahradit tím, co máš právě doma.
Thomas Wheeler, ...
Všehochuť /11.04.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu