Reklama
Reklama
Polský bigus
Fotogalerie:

Polský bigus

Božena Kolářová

Pouště

Výhodou je, že se vaří v jednom hrnci.

Božena Kolářová, Pouště

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 uzené koleno
  • 500 g kysané zelí
  • 3 větší brambory
  • 1 šlehačka
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 1 lžíce solamyl
  • 3 stroužky česnek
  • trocha sůl
  • dle chuti kmín

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Uzené koleno uvaříme doměkka. Do většího hrnce dáme vařit kyselé zelí a brambory.

  2. Uvařené uzené maso obereme, nakrájíme na kousky a přidáme je k zelí a bramborám. Jídlo zahustíme šlehačkou rozmíchanou s moukou a solamylem. Chvíli provaříme. Nakonec ještě podle potřeby dochutíme prolisovaným česnekem, solí a kmínem.

Pošli recept! - Speciál - Recepty ze světa (1.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tyrolské ragú

Tyrolské ragú

Dělám ji přesně podle receptu od kamaráda z Rhodosu. Liší se tím, že ...
Všehochuť /03.02.16
Turecké datle plněné sýrem

Turecké datle plněné sýrem

Je to taková jednoduchá a pikantní mňamka k vínu. Neobvyklá kombinace chutí je opravdu ...
Všehochuť /01.09.08
Slávky na víně

Slávky na víně

Připrav pro své hosty něco zajímavého.

Lucie Pastorková, Telč

Všehochuť /15.03.13
Řízek s lupínky z mandlí

Řízek s lupínky z mandlí

Diana Kolesková, Ústí nad Labem

Všehochuť /20.11.17
Mexická kuřecí prsa

Mexická kuřecí prsa

Miluji ostřejší chutě a potrpím si na rychle hotová jídla.
Věra ...
Všehochuť /09.04.09
Vepřové po baskicku

Vepřové po baskicku

Úžasná voňavá lahůdka.

Kamila Havelková, Česká Lípa

Všehochuť /20.01.15
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama