Reklama
Polský bigus
Fotogalerie:

Polský bigus

Božena Kolářová

Pouště

Výhodou je, že se vaří v jednom hrnci.

Božena Kolářová, Pouště

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 uzené koleno
  • 500 g kysané zelí
  • 3 větší brambory
  • 1 šlehačka
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 1 lžíce solamyl
  • 3 stroužky česnek
  • trocha sůl
  • dle chuti kmín

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Uzené koleno uvaříme doměkka. Do většího hrnce dáme vařit kyselé zelí a brambory.

  2. Uvařené uzené maso obereme, nakrájíme na kousky a přidáme je k zelí a bramborám. Jídlo zahustíme šlehačkou rozmíchanou s moukou a solamylem. Chvíli provaříme. Nakonec ještě podle potřeby dochutíme prolisovaným česnekem, solí a kmínem.

Pošli recept! - Speciál - Recepty ze světa (1.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pravý boršč

Pravý boršč

Správně ochucená polévka je sladkokyselá. Vařím ji rovnou v tom největším ...
Všehochuť /14.02.16
Višňový džem

Višňový džem

Je příjemně navinulý.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /16.07.17
Bavorský závitek

Bavorský závitek

Takový nedělní oběd si každý nechá líbit.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /21.05.14
Tyrolské ragú

Tyrolské ragú

Dělám ji přesně podle receptu od kamaráda z Rhodosu. Liší se tím,
že ...

Všehochuť /03.02.16
Smažené nudle a vepřové na karí

Smažené nudle a vepřové na karí

Udělat si doma exotické jídlo nemusí být tak těžké, jak se zdá.
Jana Malotová, ...
Všehochuť /12.06.12
Mexická rýže

Mexická rýže

Lehká vegetariánská večeře.

Jana Chrbjátová, Lutín

Všehochuť /28.08.12
 

Nejnovější

Ředkvičkové zapékánky

Ředkvičkové zapékánky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Za pár korun /21.02.20
Zapečené těstoviny s bylinkami

Zapečené těstoviny s bylinkami

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /21.02.20
Pomalu pečený králík s tymiánem

Pomalu pečený králík s tymiánem

Podle receptu

Nataši Zvonařové z Třince

Škola vaření /21.02.20
Játra s cibulovou omáčkou

Játra s cibulovou omáčkou

Eva Přecechtělová, Chropyně

Vaříme express /21.02.20
Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

Zajímavá varianta

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem



Vaříme express /21.02.20
Zeleninové závitky

Zeleninové závitky

Tomáš Mika, Brno

Vaříme express /21.02.20
Tofu na čínský způsob

Tofu na čínský způsob

Alena Peštová, České Budějovice

Vaříme express /21.02.20
Plněné kedlubny

Plněné kedlubny

Soudky plné chutí

Podle receptu Mirky Stachové z Prahy

Všehochuť /21.02.20
Sládkovo tajemství

Sládkovo tajemství

Karolína Rýznarová, Šumperk

Za pár korun /20.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama