Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená dýně s chilli
Pečená dýně s chilli
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Pečená dýně s chilli

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 998 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 31 g
Tuky 84 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dýně má velmi jemnou a nenápadnou chuť a díky tomu přímo vybízí k různým ochucovacím experimentům – třeba pokus s chilli vyšel na výbornou!

Suroviny

středně velká - máslová nebo hokkaido
sůl
olej 3 PL
harissa 1 ČL
nebo jiná chilli pasta
sezamová semínka 1 PL
nasucho opražená
petrželka 2 snítky
hladkolistá, nasekaná nadrobno
jarní cibulka 2 ks
na šikmá tenká kolečka
lze nahradit čerstvým kozím sýrem

Postup

1

Dýni rozkrojte napůl a zbavte semínek, máslovou dýni oloupejte, hokkaido loupat netřeba. Dýni nakrájejte na zhruba 1–2cm silné plátky, osolte a rozložte na plech.

2

Plátky promíchejte s olejem a chilli pastou a pečte v troubě vyhřáté na 200°C doměkka, zhruba 15–20 minut.

3

Podávejte sypané sezamem, petrželkou, jarní cibulkou a sýrem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč