Reklama
Polenta per tutti
Fotogalerie:

Polenta per tutti

Kateřina Gajová
Kateřina Gajová
Brno

Neboli polenta pro všechny - často se servíruje na velkém talíři, ze kterého jí celá rodina.

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 150 g instantní polenta
  • 600 ml voda
  • sůl
  • olivový olej
  • 200-250 g mozzarella
  • 4 rajčata (můžeme použít i konzervovaná)
  • menší cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 1 lžíce rajčatový protlak
  • bazalka

Doba přípravy

Počet porcí

3-4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme si rajčatovou omáčku - na olivovém oleji osmahneme cibuli, česnek, přidáme protlak a rajčata, podle potřeby osolíme a povaříme do zhoustnutí. Dochutíme bazalkou.
  2. Polentu rozmícháme ve vodě (nebo vývaru) a přivedeme k varu. Osolíme a povaříme do zhoustnutí, trvá to asi 2 minuty.
  3. Vlijeme ji na velký talíř a uhladíme do tvaru "pizza korpusu" se zdviženými okraji. Na polentu rozprostřeme omáčku a natrhanou mozzarellu.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Řecký obalovaný lilek s tzatziki

Řecký obalovaný lilek s tzatziki

Tento recept zachutná všem milovníkům řecké kuchyně. Barbora Zavřelová, Zábřeh
Všehochuť /20.08.15
Citronové krevety s basmati rýží

Citronové krevety s basmati rýží

Je to varianta rizota, ale krevety pokrmu dodají docela jinou chuť.

Karel Marek,...

Všehochuť /04.05.17
Rajčatové sugo

Rajčatové sugo

Skvělá omáčka na pizzu, k těstovinám nebo k masu.

Zita Vojtíšková, Strakonice

...
Všehochuť /22.08.17
Indické khičri

Indické khičri

Fazole mungo chutnají jako zelený hrášek.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Všehochuť /19.06.15
Kafta zapečená s bramborem

Kafta zapečená s bramborem

Arabové umí upravovat mleté maso snad na sto způsobů. Vyzkoušej ten můj.

Jana ...

Všehochuť /08.11.16
Seychelská polévka

Seychelská polévka

Jednoduchý recept ze zahraniční dovolené využívám často.
Eva Horká,Šumperk
Všehochuť /06.08.08
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama