Reklama
Poctivý boršč
Fotogalerie:

Poctivý boršč

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Červená řepa se dá koupit už uvařená.

Zdena Krčmová, Mladá Boleslav

Ingredience

  • 300 g červené řepy
  • 100 g petržele
  • 100 g mrkve
  • 1 cibule
  • 200 g hovězího masa
  • 300 g uzeného masa nebo anglické slaniny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 bobkové listy
  • 3 kuličky nového koření
  • 6 zrnek pepře
  • 200  g kysaného zelí
  • 2 stroužky česneku
  • trocha soli a pepře
  • 200 g smetany
  • 1 hrst nasekané petrželky

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Červenou řepu uvaříme ve zvláštním hrnci doměkka, oloupeme ji a nakrájíme na malé kostičky.

  2. Kořenovou zeleninu důkladně opláchneme, očistíme a nakrájíme, cibuli nasekáme najemno. Hovězí maso pokrájíme na malé kostičky, uzené na nudličky.

  3. V hrnci rozehřejeme olej, na kterém zlehka orestujeme cibuli. Přidáme maso, osmahneme je  a zalijeme vodou (asi 1–1,5 l). Do polévky přidáme bobkové listy, nové koření a pepř a pomalu vaříme.

  4. Kořenovou zeleninu a kostičky řepy přidáme k polévce až v průběhu vaření (maso by mělo být poloměkké). Těsně před koncem pak dodáme kyselé zelí a povaříme doměkka.

  5. Boršč dochutíme solí, pepřem a utřeným česnekem. Podáváme se zakysanou smetanou a posypanou nasekanou petrželkou.

Pošli recept! 11/2016 (7.10.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečená žebírka na pomerančích

Pečená žebírka na pomerančích

Víkendová žranice pro masožravce. Petra Cigáňová, Smržovka
Všehochuť /13.09.14
Slovenský kapustový prívarok s vejci

Slovenský kapustový prívarok s vejci

Protože prívarok má mít příjemnou sladkokyselou chuť, můžeme ho dochutit octem.

...

Všehochuť /10.01.15
Španělské kuře

Španělské kuře

Recept, který je inspirovaný dálkami.
Eva Jenyšová, Praha
Všehochuť /27.01.09
Rozmazlený losos

Rozmazlený losos

Rozmazlený těmi nejlepšími věcmi - sójovou omáčkou, sezamovým olejem a javorovým ...

Všehochuť /24.09.14
Pirohy se škvarky

Pirohy se škvarky

Vůbec nevadí, že jsou bez masa. Chutnají skvěle!

Helena Součková, Humpolec

Všehochuť /11.06.17
Minipavlovy

Minipavlovy

Dezertík, který si skvěle užiješ se sklenkou vychlazeného zeleného čaje.

...

Všehochuť /23.07.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu