Ingredience
- 400 g žampiony
- 125 g niva
- 100 ml smetana
- 120 g ořechy vlašské
- 100 g cibule
- 2 lžíce olej rostlinný
- špetka sůl
- trochu pepř mletý
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ze žampionů odlomíme nohy a kloboučky oloupeme. Vrchní stranu mírně seřízneme, aby nám žampiony při plnění dobře držely. Nožičky nasekáme najemno.
-
Cibuli nakrájíme nadrobno a restujeme na oleji spolu se žampionovými nožičkami do změknutí. Přilijeme smetanu a asi 5 minut povaříme. Vlašské ořechy rozlámeme nebo přesekáme na hrubé kousky a přidáme do smetany.
-
Nivu nastrouháme, přidáme ke smetaně a na mírném ohni rozpustíme. Dochutíme solí a pepřem.
-
Žampiony plníme směsí a pečeme při 180 °C 15 minut.
TIP: Toto jídlo má velkou výhodu v tom, že je velmi variabilní. Když doma nemáš smetanu, nahraď ji obyčejným mlékem. Pokud ti chybí niva, použij jakýkoliv tvrdý sýr – ale možná raději přidej špetku svého oblíbeného koření, aby chuť náplně byla trochu výraznější.