Reklama
Plněné těstoviny
Fotogalerie:

Plněné těstoviny

Karolína Litavská

Opava
Nelekněte se, dají sice trochu víc práce, ale zato hezky vypadají na talíři a výborně chutnají.
Karolína Litavská, Opava

Ingredience

  • 400 g těstoviny
  • 400 g kuřecí prsa
  • 2 lžíce olivový olej
  • 150 g čerstvý špenát
  • 2 lžíce zakysaná smetana
  • 1 ks rohlík
  • olej dle potřeby
  • Smetanová zálivka:
  • 2 ks vejce
  • 2 lžíce zakysaná smetana
  • 120 ml sladká smetana
  • špetka soli a pepře
  • špetka muškátový oříšek
  • na posypání pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě s kapkou oleje tak, aby byly pevné na skus.
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, maso nakrájíme na malé kousky. Na oleji zpěníme cibulku, nakrájené maso a vše opékáme asi 8 minut.
  3. Přidáme opraný a na proužky nakrájený špenát. Vše osolíme, opepříme, chvilku podusíme a přidáme na kostičky nakrájený rohlík. Potom vmícháme zakysanou smetanu.
  4. Uvařené těstoviny naplníme připravenou směsí. Zapékací mísu vymažeme olejem, naskládáme do ní mušle a zalijeme je rovnoměrně smetanovou zálivkou. Tu připravíme tak, že rozmícháme vejce se zakysanou i sladkou smetanou, osolíme, opepříme a přidáme nastrouhaný muškátový oříšek.
  5. Těstoviny zapékáme asi 20 minut při 170 °C.
  6. Hotový pokrm posypeme nasekanou pažitkou.

    TIP: Těstoviny můžete naplnit nejrůznějšími náplněmi, například směsí mletého masa, které opečete na cibulce a okořeníte.

Pošli recept! - Speciál - Jarní recepty (22.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Perkenice

Perkenice

Skvělá polévka pro letní dny. Marcela Kaněrová, Náchod
Všehochuť /08.07.12
Masové kuličky s rýží a tortilla chipsy

Masové kuličky s rýží a tortilla chipsy

Kuličky připravuji velice často. Nejen pro rodinné večerní mlsání, ale i když čekáme...
Všehochuť /11.03.13
Bašta z jednoho hrnce

Bašta z jednoho hrnce

Jednoduchá příprava a při vaření pokrm nepotřebuje moc hlídat. Netrávím tak ...

Všehochuť /11.11.17
Smaro

Smaro

Když chlapům neřekneš, z čeho je, pochutnají si.

Michal Machurka, Praha

Všehochuť /20.08.12
Orientální krůtí stehno

Orientální krůtí stehno

Recept jsem si přivezla z letní dovolené, na které nám moc chutnalo.

Lenka ...

Všehochuť /06.07.16
Pečené tuňákové rizoto

Pečené tuňákové rizoto

Příprava je velmi jednoduchá, výsledek skvělý. Vůní mi pokaždé připomíná naši ...

Všehochuť /23.09.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu