Reklama
Plněné kalamáry s koprovou omáčkou
Fotogalerie:

Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Milada Solánková, Praha

Ingredience

  • 100 g majonézy
  • 40 g mouky
  • 300 ml vody
  • 20 g zakysané smetany
  • 20 g kopru
  • 50 g kalamárů (na směs)
  • pár snítek petrželky
  • 1 stroužek česnek
  • 50 g mozzarelly
  • 100 g kalamárů (na plnění)
  • trocha oleje
  • 1 balení rukoly
  • 400 g cherry rajčátek
  • 1 citron

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Majonézu, mouku a vodu smícháme a vaříme do zhustnutí. Na konci varu přidáme nadrobno nasekaný kopr a kyselou smetanu.

  2. Těla kalamárů nakrájíme na drobné kostky, přidáme petrželku, česnek a orestujeme.

  3. Mozzarellu nakrájíme na malé kostky, které promícháme s usmaženou směsí. Plněné kalamáry opečeme na pánvi vytřené olejem.

  4. Po nich na pánvi osmahneme opláchnutou rukolu a cherry rajčátka.

  5. Kalamáry podáváme přelité koprovým dipem spolu se smaženou rukolou, rajčaty a čtvrtkou citronu.

Pošli recept! 7/2017 (15.6.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Langoše

Langoše

Tento recept mě nikdy nezklamal. Libuše Kyselá, Libina
Všehochuť /07.03.13
Rýžové nudle Hanoi

Rýžové nudle Hanoi

Toto jídlo je vhodné také pro vegetariány, „masožrouti“ si mohou recept doplnit ...

Všehochuť /08.04.12
Pizza la grande

Pizza la grande

Základem této pizzy je kynuté těsto.
Robin Lipowczan, Frýdek-Místek
Všehochuť /26.01.10
Mořská rýže

Mořská rýže

Miluju experimenty. Tento měl úspěch.
Markéta Adámková, Kobylí
Všehochuť /13.11.09
Sopa de mariscos – polévka z darů moře

Sopa de mariscos – polévka z darů moře

Chuť podtrhne špetka šafránu

Španělé jsou temperamentní lidé a takové jsou i jejich ...

Všehochuť /30.05.18
„Bejlíz“

„Bejlíz“

Nejlepší je, pokud ho necháme odležet.
Soňa Ďuriančiková, Bělá pod Bezdězem
Všehochuť /07.10.11
 

Nejnovější

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Říká se jim také stripsy Podle receptu Mirky Dorůstkové z Kladna
Vaříme express /17.08.18
Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Malá ‚‚ouška‘‘ po italsku

Italské slovo „orecchiette‘‘ je složeninou dvou ...

Všehochuť /17.08.18
Buchta 3bit

Buchta 3bit

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Všehochuť /17.08.18
Mozaiková maxičokoláda

Mozaiková maxičokoláda

Kateřina Gajová, Brno

Sladký život /17.08.18
Nektarinkový cheesecake

Nektarinkový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /17.08.18
Eskymo řezy

Eskymo řezy

Markéta Žáková, Zlín

Sladký život /17.08.18
Čokládový koláč s hruškou

Čokládový koláč s hruškou

Podle receptu

Jany Lipové z Prahy

Sladký život /17.08.18
Vegetariánské fašírky

Vegetariánské fašírky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce, Slovensko

Zdravě a chutně /16.08.18
Zapékané brambory s celerem

Zapékané brambory s celerem

Podle receptu

Jindřišky Pošmurné z Havířova

Všehochuť /16.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama