Reklama
Plněné kalamáry
Fotogalerie:

Plněné kalamáry

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zajímavá kombinace chutí.

Zdena Bendová, Děčín

Ingredience

  • Omáčka:
  • 300 ml vody
  • 100 g majonézy
  • 40 g mouky
  • 20 g kopru
  • 20 g kyselé smetany
  • Náplň:
  • 50 g kalamár
  • 1 hrst petrželky
  • 1 stroužek česneku
  • kousek másla
  • 50 g mozzarelly
  • Ostatní:
  • 100 g kalamárů
  • na smažení olej
  • 100 g rukoly

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Ve vodě rozmícháme mouku s majonézou a vaříme do zhoustnutí. Kopr nasekáme a ke konci varu přidáme se smetanou do omáčky. 

  2. 2. Kalamáry s petrželkou a česnekem nasekáme a společně orestujeme na másle. Přidáme nakrájenou mozzarellu a směsí naplníme kalamáry. Opečeme je a servírujeme se smaženou rukolou a omáčkou. 

Pošli recept! 6/2015 (4.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pštrosí steak v kabátku ze slaniny

Pštrosí steak v kabátku ze slaniny

Netradiční maso v tradiční úpravě. Otto Plášek, Brno
Všehochuť /28.03.13
Plněné žampiony

Plněné žampiony

Žampionky s vinnou klobásou a sýrem tvoří lahodnou kombinaci.
Jaroslava ...
Všehochuť /31.05.10
Gruzinská játra

Gruzinská játra

Máme je rádi s pořádnou kopou křupavých hranolků.
Hana Koptová, Doksy
Všehochuť /01.09.08
Fazolová quesadilla

Fazolová quesadilla

Bezmasá obdoba klasického španělského receptu.

Dana Přibylová, Praha

Všehochuť /19.04.17
Gruzínské čebureky

Gruzínské čebureky

Neobvyklé jídlo, které zachutná každému.
Světlana Kravchenko, Ostrava
Všehochuť /16.07.12
Drážďanský Eierschecke

Drážďanský Eierschecke

Vaječná náplň je jednoduchá, přitom je netradiční a chutná výborně.
Alena Malá, ...
Všehochuť /24.11.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu