Zajímavá kombinace chutí.
Zdena Bendová, Děčín
Ingredience
- Omáčka:
- 300 ml vody
- 100 g majonézy
- 40 g mouky
- 20 g kopru
- 20 g kyselé smetany
- Náplň:
- 50 g kalamár
- 1 hrst petrželky
- 1 stroužek česneku
- kousek másla
- 50 g mozzarelly
- Ostatní:
- 100 g kalamárů
- na smažení olej
- 100 g rukoly
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Ve vodě rozmícháme mouku s majonézou a vaříme do zhoustnutí. Kopr nasekáme a ke konci varu přidáme se smetanou do omáčky.
-
2. Kalamáry s petrželkou a česnekem nasekáme a společně orestujeme na másle. Přidáme nakrájenou mozzarellu a směsí naplníme kalamáry. Opečeme je a servírujeme se smaženou rukolou a omáčkou.