Reklama
Plněné croissanty
Fotogalerie:

Plněné croissanty

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jana Lahučká, Citice

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 1  kg hladké mouky (lze i polohrubá)
  • 1 lžička soli
  • 1,5 lžíce kypřicího prášku
  • 100  g másla nebo rostlinného tuku
  • 400  ml mléka
  • NÁPLŇ:
  • 150  g taveného sýra
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 lžička pizza koření (oregano‚ bazalka‚ suš. rajčata)
  • 8 plátků dušené šunky
  • DALŠÍ SUROVINY:
  • na pomoučení pracovní plochy mouka
  • 2 vejce na potření
  • na posypání koření

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Předehřejeme troubu na 250 °C. Mouku smícháme se solí a práškem do pečiva. Do směsi zapracujeme máslo‚ přilijeme mléko a vypracujeme těsto.

  2. Těsto rozdělíme na dva díly. Přemístíme je na pomoučenou pracovní plochu a vyválíme dvě kulaté placky. Každou z nich rozkrájíme tak‚ aby vzniklo 8 trojúhelníků.

  3. Přípravíme náplň: tavený sýr ochutíme hořčicí a pizza kořením. Plátky šunky rozkrojíme na půl. Na každý trojúhelník dáme plátek šunky a lžičku sýrové náplně. Srolujeme od nejširší části ke špičce jako rohlíček.

  4. Croissanty můžeme naplnit i kousky čokolády a banánu, sezonním ovocem‚ zeleninou – vlastně vším, co máme doma a co nám chutná.

  5. Připravené croissanty naskládáme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Můžeme je posypat také kmínem. Pečeme přibližně 8 minut.

Pošli recept! 10/2018 (3.9.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Makarony se špenátem

Makarony se špenátem

Nedávno mi je moc vychválil můj přítel. Martina Iwaszková, Karviná
Všehochuť /02.07.09
Chřestový pekáč

Chřestový pekáč

Čerstvý chřest je velká dobrota, jeho sezonu si doma užíváme a připravujeme ho hned na ...

Všehochuť /25.02.17
Boloňské ragú

Boloňské ragú

Podáváme je se špagetami, sypané sýrem a bazalkou.

Růžena Zimová, Uherský ...

Všehochuť /15.11.16
Čínské nudle

Čínské nudle

Kdo má rád, může přidat feferonku.

Eva Olšavská, Jirkov

Všehochuť /15.09.13
Číňan

Číňan

Nudlová bašta je moc dobrá i studená.
Tereza Táborská, Nový Jičín
Všehochuť /09.03.09
Překvapení v těstíčku

Překvapení v těstíčku

Dokud neochutnáš, neuvěříš, jaká je to dobrota.

Magda Krátká, Tábor

Všehochuť /23.05.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama