Reklama
Plněné croissanty
Fotogalerie:

Plněné croissanty

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jana Lahučká, Citice

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 1  kg hladké mouky (lze i polohrubá)
  • 1 lžička soli
  • 1,5 lžíce kypřicího prášku
  • 100  g másla nebo rostlinného tuku
  • 400  ml mléka
  • NÁPLŇ:
  • 150  g taveného sýra
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 lžička pizza koření (oregano‚ bazalka‚ suš. rajčata)
  • 8 plátků dušené šunky
  • DALŠÍ SUROVINY:
  • na pomoučení pracovní plochy mouka
  • 2 vejce na potření
  • na posypání koření

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Předehřejeme troubu na 250 °C. Mouku smícháme se solí a práškem do pečiva. Do směsi zapracujeme máslo‚ přilijeme mléko a vypracujeme těsto.

  2. Těsto rozdělíme na dva díly. Přemístíme je na pomoučenou pracovní plochu a vyválíme dvě kulaté placky. Každou z nich rozkrájíme tak‚ aby vzniklo 8 trojúhelníků.

  3. Přípravíme náplň: tavený sýr ochutíme hořčicí a pizza kořením. Plátky šunky rozkrojíme na půl. Na každý trojúhelník dáme plátek šunky a lžičku sýrové náplně. Srolujeme od nejširší části ke špičce jako rohlíček.

  4. Croissanty můžeme naplnit i kousky čokolády a banánu, sezonním ovocem‚ zeleninou – vlastně vším, co máme doma a co nám chutná.

  5. Připravené croissanty naskládáme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Můžeme je posypat také kmínem. Pečeme přibližně 8 minut.

Pošli recept! 10/2018 (3.9.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Americké brusinky

Americké brusinky

Recept mám od kamarádky ze zámoří. Můžeš je jíst k masu i samotné. ...
Všehochuť /09.04.09
Listové košíčky s rajčátky

Listové košíčky s rajčátky

Na míse vypadají velice hezky, myslím si, že žádná návštěva jim neodolá. ...
Všehochuť /17.12.10
Studená polévka

Studená polévka

V parném létě vás zaručeně osvěží.
Julija Kolotková, Hlinsko
Všehochuť /26.03.10
Karibský nákyp

Karibský nákyp

Pro toho, kdo má rád kokos, je to delikatesa.
Kateřina Gajová, Brno
Všehochuť /18.05.11
Kuřecí stehna Magyaros

Kuřecí stehna Magyaros

Kuře po maďarsku.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /26.05.15
Pikantní mexická polévka z batátů

Pikantní mexická polévka z batátů

Pikantní

Podle Evy Šalákové z Plzně

Všehochuť /27.01.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu