Reklama
Plněná roláda s meruňkami a brusinkovou omáčkou
Fotogalerie:

Plněná roláda s meruňkami a brusinkovou omáčkou

Jan Matějovský

Praha
Tato naprosto dokonalá lahůdka pochází z kuchařské knihy našich švédských přátel.
Jan Matějovský, Praha

Ingredience

  • 1 kg vepřová kýta
  • 3 lžíce mléko
  • 1 vejce
  • 2 žemle
  • 100 g šunka parmská
  • 80 g máslo
  • 50 g meruňky sušené
  • několik snítek petrželka na ozdobu
  • 1 marmeláda brusinková
  • 2 lžíce hořčice plnotučná
  • 1 lžíce petrželka
  • 1 lžíce pažitka
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Maso omyjeme, osušíme a nožem rozkrojíme tak, abychom vytvořili obdélník. Ten paličkou na maso rozklepeme. Měl by být vysoký asi 1 cm. Maso opepříme, osolíme a potřeme plnotučnou hořčicí a poklademe parmskou šunkou. Doprostřed rozložíme nádivku.
  2. krok2 Připravíme ji tak, že v misce rozšleháme vejce s mlékem a přidáme na malé kostičky nakrájené žemle, pepř, sůl, promícháme a necháme nebobtnat. Pak ještě lehce zamícháme sekané bylinky.
  3. krok3 Na nádivku uprostřed masa položíme sušené meruňky, zabalíme do rolády, převážeme provázkem a vložíme do pekáče s máslem. Podlijeme trochou vody a upečeme doměkka. Během pečení roládu obracíme a podléváme.
  4. Plátky rolády podáváme s bramborovou kaší ozdobenou čerstvou petrželkou. Její chuť výborně doplní brusinková zavařenina.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční jídla (24.11.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Americká snídaňová omeleta

Americká snídaňová omeleta

Chutná snídaně. Pozor ale na česnekový dech. Anežka Marelová, Frýdlant nad ...
Všehochuť /18.11.10
Milánské kotlety s rajčaty

Milánské kotlety s rajčaty

Posílám recept na kotletky, které nám zachutnali při cestování po Itálii. Trochu nás ...
Všehochuť /29.08.14
Bašta z jednoho hrnce

Bašta z jednoho hrnce

Jednoduchá příprava a při vaření pokrm nepotřebuje moc hlídat. Netrávím tak ...

Všehochuť /11.11.17
Studená jogurtová polévka

Studená jogurtová polévka

Aby byla zajímavější, přidávám kapary.

Zdena Zajícová, Ostrava

Všehochuť /08.05.17
Pravý boršč

Pravý boršč

Správně ochucená polévka je sladkokyselá. Vařím ji rovnou v tom největším ...

Všehochuť /14.02.16
Arabský hummus

Arabský hummus

Nejlepší je s libanonským chlebem nebo s bílým pečivem.

Jana Al Bunniová, Praha

Všehochuť /24.09.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu