Reklama
Pizza se třemi sýry a olivami
Fotogalerie:

Pizza se třemi sýry a olivami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Základem je vždy kvalitní těsto, proto si ho dělám raději sama doma.

Lenka Moudrá, Třebíč

Ingredience

  • 2 lžičky sušené droždí
  • 1/2 lžičky cukr
  • 360 ml vlažná voda
  • 1 lžička olivový olej
  • 450 g hladká mouka
  • 2 lžičky sůl
  • Náplň:
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 stroužek česnek
  • 150 g ementál
  • 100 g niva
  • 50 g parmazán
  • zelené olivy bez pecek
  • 2 rajčata
  • podle chuti pasta z černých oliv a sušených rajčat
  • trocha koření na pizzu
  • několik lístků bazalky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Droždí smícháme s cukrem, zalijeme vlažnou vodou, promícháme a necháme asi 5 minut stát, aby se droždí zaktivovalo. Potom přidáme olej, přisypeme hladkou mouku smíchanou se solí a vše zpracujeme v hladké těsto. Je-li těsto řidší, přidáme trochu hladké mouky. Hotové těsto lehce poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme kynout asi 40 minut.

  2. krok2

    Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly, z každého vyválíme placku o průměru asi 30 cm a položíme do kulaté formy. Každou placku potřeme olejem rozmíchaným s prolisovaným česnekem, rovnoměrně posypeme nastrouhanými sýry, rozložíme na kolečka pokrájené olivy, plátky rajčat a místy potřeme pastou z černých oliv a sušených rajčat.

  3. Nakonec vše posypeme kořením na pizzu a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 15–20 minut. Před podáváním ozdobíme bazalkou.

Pošli recept! 11/2014 (23.9.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cannelloni s mangoldem

Cannelloni s mangoldem

Listy si pěstuji sama. Blažena Bolková, Horní Tošanovice
Všehochuť /21.09.13
Americký dýňový koláč

Americký dýňový koláč

Sezona dýní je konečně tady.

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /01.12.14
Musaka zachumlaná pod  bulharskou duchnou

Musaka zachumlaná pod bulharskou duchnou

Jistě jsi během dovolené v Bulharsku nebo v Řecku ochutnala tuto vyhlášenou specialitu.
...
Všehochuť /06.08.08
Těstoviny s bazalkovým bešamelem

Těstoviny s bazalkovým bešamelem

Já v kuchyni používám bazalku, která mi roste na zahradě, ale vím, že tato bylinka je ...

Všehochuť /06.05.13
Olivové bochánky

Olivové bochánky

Báječné olivové bochánky jsme ochutnali loni na dovolené v Řecku. Můžeš je ...
Všehochuť /20.10.09
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu