Reklama
Pizza se čtyřmi druhy sýra
Fotogalerie:

Pizza se čtyřmi druhy sýra

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nepeč ji dlouho, aby nebyla vysušená.

Alexandra Jašková, Poděbrady

Ingredience

  • Těsto:
  • 4 hrnky hladké mouky
  • 25 g čerstvých kvasnic
  • 190 ml teplé vody
  • 8 lžic olivového oleje + trocha na potření
  • 2 lžičky mořské soli
  • na vál a poprášení hladká mouka
  • Na ozdobu:
  • 100 ml passaty nebo kečupu
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky oregana
  • trocha pepře
  • 50 g nivy
  • 50 g goudy
  • 50 g ementálu
  • 50 g parmazánu
  • pár lístků bazalky
  • 1–2 rajčata

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Mouku nasypeme do mísy, ve středu vytvoříme důlek a vlijeme do něj kvasnice rozmíchané ve vodě. Přidáme olej, sůl a pomocí vidličky směs promícháme. 

  2. 2. Rukama vypracujeme pružné a vláčné těsto. Posypeme je moukou, zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme 2 hodiny kynout. 

  3. 3. Těsto rozdělíme na poloviny a z každé vyválíme placku o průměru 30 cm. Přendáme ji na plech vyložený papírem na pečení a potřeme směsí z passaty, prolisovaného česneku a oregana. Kraje pizzy potřeme olejem.

  4. 4. Sýry rozkrájíme na kousky a posypeme jimi pizzu a pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C asi 20 minut. Asi 5 minut před koncem přidáme na šestiny rozkrájená rajčata a po vyjmutí z trouby ozdobíme bazalkou a ihned podáváme. 


Pošli recept! 6/2015 (4.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pizza se žampiony a kapary

Pizza se žampiony a kapary

Připraveno podle receptu Radka Konopíka z Chebu
Všehochuť /18.01.18
Houbové rizoto

Houbové rizoto

Před vložením do pánve nezapomeneme rýži důkladně propláchnout.

Blanka ...

Všehochuť /16.08.17
Francouzská se žampiony

Francouzská se žampiony

Nech se inspirovat a připrav si lehkou polévku plnou vůní a jemné chuti zeleniny.
Klára ...
Všehochuť /31.10.12
Gnocchi s vůní šalvěje

Gnocchi s vůní šalvěje

Pokud neseženeme italský krémový sýr crescenza nebo stracchino, můžeme gnocchi posypat ...

Všehochuť /28.07.16
Řecké zapečené nudle

Řecké zapečené nudle

Miluji vůni bylinek a koření.

Andrea Nowaková, Bohumín-Záblatí

Všehochuť /25.08.13
Ostré kuře se zázvorem

Ostré kuře se zázvorem

Díky zázvoru má maso jemně pikantní chuť.

Lucie Blahová, Slavičín

Všehochuť /28.09.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu