Reklama
Pizza salami
Fotogalerie:

Pizza salami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu Jitky Dlouhé z Prahy

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 250  ml vlažné vody
  • 1/2 kostky droždí
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce olivového oleje + trocha na potření
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 500  g hladké mouky + trocha na posypání
  • 1/2 lžičky soli
  • NÁPLŇ:
  • 3–4 rajčata
  • trocha provensálského koření
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • špetka soli a pepře
  • trocha strouh. parmazánu
  • 1 mozzarella
  • 200  g sálamu
  • chilli papričky nebo olivy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Utvoříme kvásek, a to tak, že si do misky odlijeme trochu vlažné vody, rozdrobíme do ní droždí a necháme asi 5 minut odstát. Poté přelijeme kvásek do velké mísy, přidáme zbylou vodu, cukr, olivový olej a jogurt.

  2. Do mouky důkladně vmícháme sůl a směs přidáme do mísy. Vše začneme nejdřive vařečkou zpracovávat, a jakmile se směs alespoň trochu spojí, vysypeme ji na pomoučenou plochu a začneme zpracovávat rukama.

  3. Vypracujeme hladké těsto, které vložíme do olivovým olejem vymazané mísy, aby se těsto nelepilo, a odložíme na teplé místo, kde je necháme 45 minut kynout.

  4. Připravíme sugo. Spaříme rajčata, abychom je poté mohli oloupat. Oloupaná rajčata vložíme do mísy, kde je společně s kořením, olivovým olejem, solí, pepřem a česnekem rozmixujeme.

  5. Potom těsto rozdělíme na 4 části a ty ještě necháme 15 minut vykynout. Poté každou rozválíme na asi 2 mm silnou placku, kterou potřeme sugem, posypeme trochou parmazánu. Rozložíme na ni mozzarellu, salám a papričky či olivy.

  6. Pizzy pečeme na 200 °C, než sýr roztaje a okraje budou krásně křupavé. 

Pošli recept! 7/2018 (4.6.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Květák po římsku

Květák po římsku

Jako příloha se hodí bageta nebo těstoviny. Jitka Marková, Brno
Všehochuť /03.07.16
Americká snídaňová omeleta

Americká snídaňová omeleta

Chutná snídaně. Pozor ale na česnekový dech.
Anežka Marelová,
Frýdlant nad ...
Všehochuť /18.11.10
Vasilův boršč

Vasilův boršč

Recept jsem si přivezla od kamaráda z Ukrajiny.

Věra Šímová, Klatovy

Všehochuť /14.04.15
Rychlý kuba

Rychlý kuba

My ho děláváme pravidelně na Nový rok.
Jan Novák, Praha
Všehochuť /19.10.10
Švédská roštěná

Švédská roštěná

Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /07.03.16
Maďarská zelňačka

Maďarská zelňačka

Výborná a vydatná zelňačka.
Marcela Kaněrová, Náchod
Všehochuť /08.07.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu