Reklama
Pizza salami
Fotogalerie:

Pizza salami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu Jitky Dlouhé z Prahy

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 250  ml vlažné vody
  • 1/2 kostky droždí
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce olivového oleje + trocha na potření
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 500  g hladké mouky + trocha na posypání
  • 1/2 lžičky soli
  • NÁPLŇ:
  • 3–4 rajčata
  • trocha provensálského koření
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • špetka soli a pepře
  • trocha strouh. parmazánu
  • 1 mozzarella
  • 200  g sálamu
  • chilli papričky nebo olivy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Utvoříme kvásek, a to tak, že si do misky odlijeme trochu vlažné vody, rozdrobíme do ní droždí a necháme asi 5 minut odstát. Poté přelijeme kvásek do velké mísy, přidáme zbylou vodu, cukr, olivový olej a jogurt.

  2. Do mouky důkladně vmícháme sůl a směs přidáme do mísy. Vše začneme nejdřive vařečkou zpracovávat, a jakmile se směs alespoň trochu spojí, vysypeme ji na pomoučenou plochu a začneme zpracovávat rukama.

  3. Vypracujeme hladké těsto, které vložíme do olivovým olejem vymazané mísy, aby se těsto nelepilo, a odložíme na teplé místo, kde je necháme 45 minut kynout.

  4. Připravíme sugo. Spaříme rajčata, abychom je poté mohli oloupat. Oloupaná rajčata vložíme do mísy, kde je společně s kořením, olivovým olejem, solí, pepřem a česnekem rozmixujeme.

  5. Potom těsto rozdělíme na 4 části a ty ještě necháme 15 minut vykynout. Poté každou rozválíme na asi 2 mm silnou placku, kterou potřeme sugem, posypeme trochou parmazánu. Rozložíme na ni mozzarellu, salám a papričky či olivy.

  6. Pizzy pečeme na 200 °C, než sýr roztaje a okraje budou krásně křupavé. 

Pošli recept! 7/2018 (4.6.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Toast se slaninou a vejcem

Toast se slaninou a vejcem

Věra Kurfiřtová, Ostrava
Všehochuť /22.02.19
Plněná dýně

Plněná dýně

Podávám ji spolu s bramborovou kaší. 

Věra Novotná, Vlašim

Všehochuť /20.10.16
Rajčata plněná makarony

Rajčata plněná makarony

Pohoštění, které je rychlé a hlavně chutná.

Dominika Smutná, Uherský Brod

Všehochuť /15.06.16
Švýcarské soufflé

Švýcarské soufflé

Je to jemná nadýchaná pochoutka, jednoduchá a pikantní mňamka k vínu. V naší rodině ...
Všehochuť /03.10.08
Hruškovo-sýrový koláč

Hruškovo-sýrový koláč

Iva Albertová, Šumperk

Všehochuť /25.01.19
Rajčatové sugo

Rajčatové sugo

Skvělá omáčka na pizzu, k těstovinám nebo k masu.

Zita Vojtíšková, Strakonice

...
Všehochuť /22.08.17
 

Nejnovější

Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha
Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama