Reklama
Reklama
Pizza chleba
Fotogalerie:

Pizza chleba

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Magdaléna Kuřimová, České Budějovice

Ingredience

  • 175  g hladké mouky
  • 175  g polohrubé mouky
  • 2 lžíce žitné mouky
  • 250  ml velmi teplé vody
  • 1/4 droždí
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • SMĚS NA PLACKU:
  • 3 lžíce oleje
  • 5 stroužků česneku
  • sůl
  • tymián
  • trocha sušeného chilli

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme mouky, 2/3 mouky přendáme do mísy, uděláme důlek, do něj dáme vodu, rozdrobené droždí a cukr se solí. Pořádně zamícháme. Přidáme olej a zbytek mouky a vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 1 hodinu na teplém místě přikryté vykynout.

  2. Z těsta utvoříme dva bochánky, z každého vyválíme tenkou placku, kterou potřeme směsí umíchanou z daných surovin. Dáme péct do trouby při 230 °C asi 7 minut.

  3. Horké krájíme jako přílohu k salátům, dipům, grilovaným masům nebo můžeme nazdobit např. šunkou, grilovanými rajčaty a pomazánkou z riccotty, zakysané smetany, bazalky, soli a pepře.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slovenská polévka

Slovenská polévka

Vynikající polévka z východního Slovenska. Anna Strašilová, Rohozec
Všehochuť /30.03.10
Boršč

Boršč

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /02.02.18
Rozinková rýže po indicku

Rozinková rýže po indicku

Uvařeno podle receptu

Karolíny Oujezdské z Opavy

Všehochuť /23.02.18
Indiánská polévka

Indiánská polévka

Jen řekneš název a děti se už budou olizovat.
Blanka Tarkaničová, Ostrava
Všehochuť /26.03.10
Francouzský quiche

Francouzský quiche

Náš nejoblíbenější slaný koláč.
Markéta Stolfová, Paclavice
Všehochuť /20.10.09
Rabacké čufty

Rabacké čufty

Podáváme se sýrem a zeleninovým salátem.

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /05.02.14
 

Nejnovější

Domácí bagel se žervé

Domácí bagel se žervé

Čerstvé jsou nejlepší Podle receptu Heleny ...
Za pár korun /24.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
Plněné slaninové rolky

Plněné slaninové rolky

Skvělé studené i teplé

Podle receptu Sáry Divíškové z Loun

Všehochuť /21.02.19
Muffiny se zeleninou

Muffiny se zeleninou

Chutná zdravá večeře

Podle receptu Ivety Duškové z Tábora

Za pár korun /20.02.19
Ředkvičkové placičky

Ředkvičkové placičky

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Zdravě a chutně /20.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama