Reklama
Pirohy se škvarky
Fotogalerie:

Pirohy se škvarky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vůbec nevadí, že jsou bez masa. Chutnají skvěle!

Helena Součková, Humpolec

Ingredience

  • 140 g škvarků
  • 1 stroužek česneku
  • 1 kg brambor typu B nebo C
  • 2 vejce
  • 160 g hrubé mouky
  • 120 g krupice
  • 1 lžička soli
  • 100 g sádla

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Škvarky nadrobno nakrájíme, česnek oloupeme a prolisujeme. Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, ještě vlažné je oloupeme a necháme vychladnout. Pak je najemno nastrouháme. Přidáme jedno vejce, mouku, krupici, sůl, asi jednu třetinu škvarků
    a prolisovaný česnek a vypracujeme hrubé těsto.

  2. krok2

    Vál posypeme moukou a těsto rozválíme na plát silný asi 4 mm. Plát nakrájíme na čtverce velké asi 10 × 10 cm. Kraje čtverců potřeme rozšlehaným vejcem, do středu každého čtverce dáme lžičku škvarků a přehneme na trojúhelník. Okraje dobře přimáčkneme k sobě.

  3. krok3

    Pirohy smažíme na pánvi s rozpáleným sádlem po obou stranách. Potom je přendáme na
    ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Pirohy můžeme podávat například s kysaným zelím.

Pošli recept! - Speciál - Levná kuchařka (20.1.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cibulový koláč se slaninou

Cibulový koláč se slaninou

Upečeno podle receptu Uršuly Habartové z Prahy
Všehochuť /05.01.18
Roláda s uzeným

Roláda s uzeným

Podáváme s chlebem a kyselými okurkami.

Katka Žáčková, Přerov

Všehochuť /25.10.16
Krůtí stehna

Krůtí stehna

Drůbež je na našem stole vítána i ve svátek.
Radka Mlynářová, Mělník
...
Všehochuť /03.07.13
Rajčatové sugo

Rajčatové sugo

Skvělá omáčka na pizzu, k těstovinám nebo k masu.

Zita Vojtíšková, Strakonice

...
Všehochuť /22.08.17
Eintopf

Eintopf

Klasické německé jídlo z jednoho hrnce.
Katka Kopková, Praha
Všehochuť /27.05.10
Rösti se zelným salátem

Rösti se zelným salátem

Rösti v mnoha obměnách jsou národním pokrmem ve Švýcarsku.

Eva Červenková, ...

Všehochuť /09.03.15
 

Nejnovější

Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha
Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama