Reklama
Pirohy s mletým masem
Fotogalerie:

Pirohy s mletým masem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Alena Radová, Brno

Ingredience

  • 250 ml mléka
  • 1 lžička cukru krupice
  • 1 kostka droždí
  • 500 g hladké mouky
  • podle potřeby sůl, pepř, oregano a olej
  • 1 lilek
  • 1 cibule
  • 300 g mletého hovězího masa
  • 1 rajče
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 1 vejce
  • 2 lžíce sezamu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Ve vlažném mléce rozmícháme lžičku cukru, rozdrobené droždí a v teple necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme hladkou mouku, lžičku soli a promícháme. Přilijeme kvásek, 2 lžíce oleje a vypracujeme těsto, které necháme v teple 1 hodinu kynout.

  2. Lilek opláchneme, odkrojíme konce, zbytek nakrájíme na kostičky a posypeme solí. Po dvaceti minutách vymačkáme, propláchneme v cedníku pod tekoucí vodou a znovu vymačkáme.

  3. Ve velké pánvi zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, sůl, mletý pepř a za stálého míchání opékáme. Když změní barvu, přidáme lilek, podlijeme malým množstvím vody a pod pokličkou podusíme. Pak přidáme na kostičky nakrájené rajče, nasekaný česnek, petrželku a oregano. Promícháme a veškerou tekutinu vydusíme. Směs podle potřeby dochutíme solí a necháme vychladnout.

  4. Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly. Na pomoučeném vále vytvoříme oválné placky, na které rozdělíme masovou náplň. Okraje přehneme tak, aby střed zůstal nezakrytý. Pirohy přendáme na plech s pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut dozlatova. Podáváme teplé.

Pošli recept! - Speciál - Koláče (21.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slávky na víně

Slávky na víně

Připrav pro své hosty něco zajímavého. Lucie Pastorková, Telč
Všehochuť /15.03.13
Makarony se špenátem

Makarony se špenátem

Nedávno mi je moc vychválil můj přítel.
Martina Iwaszková, Karviná
Všehochuť /02.07.09
Koláč s rajčaty a fazolemi

Koláč s rajčaty a fazolemi

Tento recept patří u nás doma k nejoblíbenějším.
Petra Ferštlová, Rakovník
Všehochuť /06.12.10
Králík po ekvádorsku

Králík po ekvádorsku

Zajímavý způsob úpravy.
Jana Paredesová, Praha
Všehochuť /28.08.13
Tříbarevné tiramisu

Tříbarevné tiramisu

Martina Škardová, Chlumec nad Cidlinou

Všehochuť /26.10.18
Tiramisu

Tiramisu

Existuje víc receptů na známý italský dezert, mně se osvědčil tento. Je lehký a ...
Všehochuť /21.07.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu