Reklama
Pirohy plněné lečem
Fotogalerie:

Pirohy plněné lečem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Dariny Záhorkové z Plzně

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 250  g měkkého tvarohu
  • 250  g hladké mouky
  • 250  g změklého másla
  • NÁPLŇ:
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 3 papriky
  • 3 rajčata
  • 2 vejce
  • sůl, pepř
  • hrst petrželky
  • DOKONČENÍ:
  • 1 vejce na potření
  • mletá sladká paprika
  • na posypání sezamové semínko

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Tvaroh smícháme s moukou, měkkým máslem a vypracujeme těsto. Dle potřeby můžeme mouku přidat. Těsto zabalíme do fólie a necháme v chladu chvíli odležet. Zatím připravíme náplň.

  2. Na oleji opečeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájené papriky a rajčata. Za občasného míchání necháme odpařit část vody, pak vmícháme vejce, nadrobno posekanou petrželku. Ochutíme solí, pepřem a směs necháme vychladnout.

  3. Pak těsto vyválíme na placku a tvořítkem na pirohy vykrájíme kolečka. Do každého kolečka vložíme náplň a secvakneme. Pirohy klademe na plechy vyložené pečicím papírem.

  4. Potřeme je rozšlehaným vejcem a některé posypeme sladkou paprikou, jiné zase sezamovým semínkem. Pečeme je při 180 °C asi 20 minut.

Pošli recept! 7/2018 (4.6.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brambora po vídeňsku

Brambora po vídeňsku

Nemusíš si na ní pochutnávat jen ve Vídni. Luccie Blahová, Slavičín
Všehochuť /06.07.13
Pštrosí steak v kabátku ze slaniny

Pštrosí steak v kabátku ze slaniny

Netradiční maso v tradiční úpravě.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /28.03.13
Úhoř po francouzsku

Úhoř po francouzsku

Lahodné úhoří masíčko je vynikající.

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /20.04.15
Masové čibureky

Masové čibureky

Jsou jižanskou obdobou palačinek s masem.
Marija Halešová, Krnov
Všehochuť /13.01.09
Kalifornské cookies

Kalifornské cookies

Recept jsme si dovezli od přátel ze San Francisca.
Ester Witasová, Hnojník
Všehochuť /17.05.13
Kořeněné špízy s ředkvičkovým tzatziki

Kořeněné špízy s ředkvičkovým tzatziki

O víkendech moc rádi grilujeme. Tohle je recept na špízy, které vždy ...

Všehochuť /23.11.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu