Reklama
Piňa colada řezy
Fotogalerie:
 

Piňa colada řezy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Chuť letních koktejlů mě inspirovala k této buchtě.

Eva Navrátilová, Vlašim

Ingredience

  • Těsto:
  • 4 vejce
  • 120 g cukru moučky
  • 125 g hery
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 1 plechovka ananasu
  • 1/2 měkkého tvarohu
  • 2 lžíce rumu
  • 350 g polohrubé mouky
  • 1 a 1/2 kypřicího prášku
  • Krém:
  • 400 ml mléka
  • 1 kokosový pudink
  • 2 lžíce cukru krystalu
  • 2 zakysané smetany
  • 1 vanilkový cukr

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Oddělíme žloutky od bílků a dáme je do dvou větších misek.

  2. krok2

    Žloutky utřeme s cukrem a tukem. Potom přisypeme strouhaný kokos. Půlku ananasového kompotu rozmixujeme i se šťávou na kaši, přimícháme tvaroh, rum a obě hmoty spojíme. Postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zapracujeme ho do těsta. Směs rovnoměrně rozlijeme na plech a pečeme 25 minut při 180 °C. Necháme vystydnout.

  3. krok3

    Ze 400 ml mléka uvaříme podle návodu hustší kokosový pudink. Za občasného míchání necháme vychladnout, pak přišleháme smetany a vanilkový cukr.

  4. krok4

    Krémem potřeme upečený korpus, poklademe zbylým ananasem a dozdobíme kokosem. Necháme alespoň 1 hodinu odležet v lednici.

Tip redakce

Řezy jsou mnohem lepší, když použiješ kvalitní bílý rum.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné pečení (16.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Knedlíky z mikrovlnky

Knedlíky z mikrovlnky

Zkus, jak jednoduše se dají knedlíky připravit. Vendula Kroulíková, Vysoké Mýto ...
Všehochuť /31.05.10
Rychlá čína

Rychlá čína

Pro děti vynech chilli

Podle receptu Lenky Rohkové z Berouna


Všehochuť /08.10.18
Mrkev po indicku

Mrkev po indicku

Na talíři ozdobíme čerstvým koriandrem.

Petra Ménová, Kolín

Všehochuť /20.08.16
Špecle

Špecle

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Všehochuť /22.08.18
Rukolový salát

Rukolový salát

V jednoduchosti se skrývá pravý požitek.

Stanislav Holínek, Vrchlabí

Všehochuť /12.04.17
Smetanová pizza s brusinkami

Smetanová pizza s brusinkami

Petra Ježková, Liberec

Všehochuť /22.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu