Kombinace zázvoru a datlového sirupu dodá pokrmu jedinečnou chuť.
Veronika a Martin Kasíkovi, Praha
Ingredience
- 1 cibule
- 2 lžíce olej
- 2 mrkev
- 1 rajče
- 5 stonků řapíkatý celer
- 1 rajský protlak
- 1 hrst červená čočka
- 1 lžíce oregáno
- 1 lžička tymián
- 2 lžičky sušený zázvor
- 5 ks rozdrcený hřebíček
- 2 lžičky třtinový cukr
- 2 lžíce datlový sirup ( v prodejnách se zdravou výživou)
- sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Zeleninu si nakrájíme na kousky. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme ostatní zeleninu, rajský protlak a lehce zalijeme vodou. Nasypeme do hrnce hřebíček, tymián a oregano a vaříme do změknutí zeleniny.
-
V jiném hrnci uvaříme červenou čočku – vaří se pouze 3-5 minut. Na závěr přidáme uvařenou červenou čočku, zázvor, třtinový cukr, osolíme dle chuti a zakápneme datlovým sirupem. Podáváme ideálně s opečenou bílou bagetkou, ale hodí se i k těstovinám a bramborám.