Reklama
Pikantní zeleninový hrnec se zázvorem a datlovým sirupem
Fotogalerie:

Pikantní zeleninový hrnec se zázvorem a datlovým sirupem

Veronika a Martin Kasíkovi
Veronika a Martin Kasíkovi
Praha 6

Kombinace zázvoru a datlového sirupu dodá pokrmu jedinečnou chuť.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 lžíce olej
  • 2 mrkev
  • 1 rajče
  • 5 stonků řapíkatý celer
  • 1 rajský protlak
  • 1 hrst červená čočka
  • 1 lžíce oregáno
  • 1 lžička tymián
  • 2 lžičky sušený zázvor
  • 5 ks rozdrcený hřebíček
  • 2 lžičky třtinový cukr
  • 2 lžíce datlový sirup ( v prodejnách se zdravou výživou)
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. Zeleninu si nakrájíme na kousky. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme ostatní zeleninu, rajský protlak a lehce zalijeme vodou. Nasypeme do hrnce hřebíček, tymián a oregano a vaříme do změknutí zeleniny.
  2. V jiném hrnci uvaříme červenou čočku – vaří se pouze 3-5 minut. Na závěr přidáme uvařenou červenou čočku, zázvor, třtinový cukr, osolíme dle chuti a zakápneme datlovým sirupem. Podáváme ideálně s opečenou bílou bagetkou, ale hodí se i k těstovinám a bramborám.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Harula aneb bramborová bába

Harula aneb bramborová bába

Dá se péct v remosce, na plechu nebo smažit na pánvi nasucho či na oleji jako ...
Všehochuť /21.02.18
Pravý řecký salát

Pravý řecký salát

Zavzpomínej si na dovolenou.
Lucie Bělská, Brno
Všehochuť /20.12.11
Salát z kapustiček

Salát z kapustiček

Kapusta je výborný zdroj vitaminů.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /06.02.16
Melounový džem

Melounový džem

Sklenice s džemem skladujeme v chladu.

Marcela Kašíková, Odry

Všehochuť /20.08.16
Krevety s nudlemi

Krevety s nudlemi

Vynikající a přitom zdravé!
Jaruška Kollárová, Horní Bučice
Všehochuť /15.01.11
Medová bašta

Medová bašta

Lucie Táborovská, Plzeň

Všehochuť /29.06.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu