Reklama
Reklama
Pikantní pagáče se škvarky
Fotogalerie:

Pikantní pagáče se škvarky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Upečeno podle receptu

Elišky Podhajkové z Opavy

Ingredience

  • 250 ml mléka
  • 50 g droždí
  • 1 lžička cukru
  • 500 g hladké mouky
  • 100 g změklého másla
  • 2 vejce
  • 1 žloutek na potření
  • sůl a pepř
  • 200 g škvarků
  • 4 stroužky česneku
  • 1 větší cibule
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce kečupu

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Z mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, máslo, vejce a špetku soli. Vlijeme vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple kynout asi 2 hodiny.

  2. Škvarky umeleme a smícháme s drceným česnekem a nasekanou cibulí. Promícháme s hořčicí, kečupem a pepřem.

  3. Vykynuté těsto přendáme na pomoučený vál. Vyválíme je na plát, který potřeme škvarkovou hmotou. Těsto poskládáme do čtverce a necháme 20 minut v chladu odpočívat. Potom je znovu vyválíme, postup zopakujeme třikrát po 20 minutách.

  4. Z vyváleného těsta vykrájíme kolečka. Přendáme je na na plech s pečicím papírem. Potřeme žloutkem a pečeme při 180 °C asi 40 minut.

Pošli recept! 1/2017 (9.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Italské smacker nudle

Italské smacker nudle

Červená řepa dodá barvu i správnou chuť. Gabriela Benedová, Hořovice
Všehochuť /09.10.13
Frankfurtská pečeně s párkem

Frankfurtská pečeně s párkem

Dobře vypadá a kromě toho skvěle chutná.
Jitka Pokorná, Jihlava
Všehochuť /01.12.08
Zelný štrúdl s uzeným masem

Zelný štrúdl s uzeným masem

Tento recept jsem se naučila při svém pobytu v Německu. Je rychlý a chutný.
...
Všehochuť /21.01.09
Exotická směs

Exotická směs

Vyzkoušej maso na medu a rozinkách!
Gabriela Kerberová, Rychnov n. Kněžnou
Všehochuť /02.07.09
Zeleninová musaka

Zeleninová musaka

Obměna klasického řeckého jídla – lehčí varianta bez masa a bešamelu.
Jiřina ...
Všehochuť /16.06.12
Indické vepřové

Indické vepřové

Výrazná chuť kari ve spojení s lahodně nasládlou masovou směsí donutí i pravého Inda ...

Všehochuť /30.05.12
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama