Reklama
Pikantní mexická polévka z batátů
Fotogalerie:

Pikantní mexická polévka z batátů

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pikantní

Podle Evy Šalákové z Plzně

Ingredience

  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 3–4 batáty
  • 1 l vody
  • sůl
  • pepř
  • 1 kostka zeleninového bujonu
  • 1 zakysaná smetana
  • chilli koření
  • koriandr
  • bageta nebo tortilla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme oloupané a nahrubo nastrouhané batáty. Vše zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř a zeleninový bujon. Polévku vaříme 10–15 minut. Rozmixujeme ji, vmícháme zakysanou smetanu, necháme přejít varem a dochutíme chilli kořením a nasekaným koriandrem.

  2. Podáváme s rozpečenou bagetou nebo tortillou.

Pošli recept! 2/2017 (6.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sýrové suflé s bylinkami

Sýrové suflé s bylinkami

Suflé by se mělo podávat hned po vytažení z trouby.  Ivana Pavlíková, ...
Všehochuť /25.03.17
Bavorský závitek

Bavorský závitek

Takový nedělní oběd si každý nechá líbit.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /21.05.14
Spaghetti frito verdura

Spaghetti frito verdura

Trocha námahy bude stát za to!

Stanislava Hrbáčková, Přeštice

Všehochuť /09.06.12
Labužnické klopsy

Labužnické klopsy

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /23.10.18
Azu po tatarsku

Azu po tatarsku

Nejlépe ti bude chutnat s rýží.

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /26.02.16
Grilované bulharské špízy

Grilované bulharské špízy

Raději než drahou hovězí roštěnku si na grilu děláme dobroty z levného mletého masa.

...
Všehochuť /06.04.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu