Reklama
Pikantní mexická polévka z batátů
Fotogalerie:

Pikantní mexická polévka z batátů

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pikantní

Podle Evy Šalákové z Plzně

Ingredience

  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 3–4 batáty
  • 1 l vody
  • sůl
  • pepř
  • 1 kostka zeleninového bujonu
  • 1 zakysaná smetana
  • chilli koření
  • koriandr
  • bageta nebo tortilla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme oloupané a nahrubo nastrouhané batáty. Vše zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř a zeleninový bujon. Polévku vaříme 10–15 minut. Rozmixujeme ji, vmícháme zakysanou smetanu, necháme přejít varem a dochutíme chilli kořením a nasekaným koriandrem.

  2. Podáváme s rozpečenou bagetou nebo tortillou.

Pošli recept! 2/2017 (6.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečená drůbeží játra

Pečená drůbeží játra

Podávejte nejlépe s opečenými brambory. Jana Remková, Orlová
Všehochuť /13.04.12
Ravioly plněné kuřecími játry

Ravioly plněné kuřecími játry

Méně známá pochoutka.

Anna Strašilová, Rohozec

Všehochuť /02.05.12
Vietnamská směs se zázvorem

Vietnamská směs se zázvorem

Rychlá večeře s vůní exotiky
Všehochuť /25.04.13
Koláč s cuketou

Koláč s cuketou

Zkusila jsem špagety netradičně a doporučuji. Výborná večeře.
Alena Krátká, ...
Všehochuť /06.12.10
Kuře po balkánsku

Kuře po balkánsku

Balkánský sýr dodá kuřeti zajímavou chuť.
Helena Jílková, Hlinsko
Všehochuť /22.03.10
Mořská rýže

Mořská rýže

Miluju experimenty. Tento měl úspěch.
Markéta Adámková, Kobylí
Všehochuť /13.11.09
 

Nejnovější

Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha
Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama