Reklama
Pikantní batátový krém
Fotogalerie:

Pikantní batátový krém

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Uvařeno podle receptu

Aleny Fričové z Žatce


Ingredience

  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3–4 chilli papričky
  • 4 batáty
  • kousek čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 l zeleninového vývaru
  • sůl, pepř
  • 200 ml smetany
  • na ozdobu čerstvá petrželka nebo libeček

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené stroužky česneku a nasekané chilli papričky zbavené semen.

  2. Batáty oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na kostky a přidáme do hrnce. Osmahneme je, přidáme nastrouhaný zázvor, kurkumu a vše zalijeme zeleninovým vývarem. Polévku vaříme asi 20 minut, pak ji dochutíme solí, pepřem a rozmixujeme tyčovým mixérem. Nakonec jednotlivé porce zakápneme smetanou a ozdobíme čerstvými bylinkami.

Pošli recept! 1/2017 (9.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cibulový piroh

Cibulový piroh

Těsto s majonézou je opravdová lahůdka. Lída  Holubová, Pelhřimov
Všehochuť /08.04.17
Švýcarské brambory

Švýcarské brambory

Dělám si je někdy i bez masa, jen se zeleninou.

Stáňa Hladíková, Plzeň

Všehochuť /27.09.13
Indiánská polévka

Indiánská polévka

Jen řekneš název a děti se už budou olizovat.
Blanka Tarkaničová, Ostrava
Všehochuť /26.03.10
Kuřecí karí Garuda

Kuřecí karí Garuda

Jako příloha může být i rýže.
Všehochuť /06.09.14
Vídeňské knedlíky

Vídeňské knedlíky

Hodí se k houbové smaženici.
Václav Vomáčka, Městec Králové
Všehochuť /17.10.11
Zapečené gnocchi

Zapečené gnocchi

Sytý oběd.

Veronika Poláčková, Mýto

Všehochuť /28.11.12
 

Nejnovější

Pizza s rajčaty a slaninou

Pizza s rajčaty a slaninou

Upečeno podle receptu Ilony Sedlákové z Přerova
Všehochuť /21.01.18
Makarony s hovězím ragú

Makarony s hovězím ragú

Laďka Drtinová, Vrchlabí

Všehochuť /21.01.18
Pikantní vepřová žebírka

Pikantní vepřová žebírka

Antonín Stejskal, Olomouc

Škola vaření /20.01.18
Jednoduchý ovesný koláček s jablíčky

Jednoduchý ovesný koláček s jablíčky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /20.01.18
Vichyssoise

Vichyssoise

Lahůdka z Francie

Blanka Chadimová, Tábor

Všehochuť /20.01.18
Pizza od Adélky

Pizza od Adélky

Adéla Picálková, Babice

Škola vaření /19.01.18
Domácí prejt

Domácí prejt

Květa Šindelářová, Praha

Škola vaření /19.01.18
Fazolová pizza

Fazolová pizza

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /19.01.18
Hovězí karbanátky s pivem

Hovězí karbanátky s pivem

Podle receptu

Marie Hlaváčkové z Humpolce

Vaříme express /19.01.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama