Reklama
Pikantní batátový krém
Fotogalerie:

Pikantní batátový krém

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Uvařeno podle receptu

Aleny Fričové z Žatce


Ingredience

  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3–4 chilli papričky
  • 4 batáty
  • kousek čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 l zeleninového vývaru
  • sůl, pepř
  • 200 ml smetany
  • na ozdobu čerstvá petrželka nebo libeček

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené stroužky česneku a nasekané chilli papričky zbavené semen.

  2. Batáty oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na kostky a přidáme do hrnce. Osmahneme je, přidáme nastrouhaný zázvor, kurkumu a vše zalijeme zeleninovým vývarem. Polévku vaříme asi 20 minut, pak ji dochutíme solí, pepřem a rozmixujeme tyčovým mixérem. Nakonec jednotlivé porce zakápneme smetanou a ozdobíme čerstvými bylinkami.

Pošli recept! 1/2017 (9.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Donuty s javorovým sirupem

Donuty s javorovým sirupem

Doma připravené chutnají božsky. Romana Klečková, Děčín
Všehochuť /09.08.17
Labužnické kotletky ze švýcarska

Labužnické kotletky ze švýcarska

Snadné a přitom neobyčejné a chutné jídlo.
Michaela Benešová,  Lukavec
Všehochuť /04.08.11
Zepolle

Zepolle

Jihoitalské věnečky

Upečeno podle receptu Dany Polákové z Mariánských Lázní

Všehochuť /12.02.18
Kuře Marbella

Kuře Marbella

Vydrží v lednici několik dní a je stále vynikající. Skvělý tip pro toho, kdo...
Všehochuť /12.12.08
Jihočeská kulajda s pravými hřiby

Jihočeská kulajda s pravými hřiby

Sezóna hřibů vrcholí, tak proč si na nich nepochutnat!
Darja Pavlíčková, Týn nad ...
Všehochuť /02.09.10
Salát z rýžových nudlí

Salát z rýžových nudlí

Je osvěžující, dělám ho, když máme chuť na něco lehkého. 

Jiřina Holá, ...

Všehochuť /02.11.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu