Reklama
Reklama
Pikantní batátový krém
Fotogalerie:

Pikantní batátový krém

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Uvařeno podle receptu

Aleny Fričové z Žatce


Ingredience

  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3–4 chilli papričky
  • 4 batáty
  • kousek čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 l zeleninového vývaru
  • sůl, pepř
  • 200 ml smetany
  • na ozdobu čerstvá petrželka nebo libeček

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené stroužky česneku a nasekané chilli papričky zbavené semen.

  2. Batáty oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na kostky a přidáme do hrnce. Osmahneme je, přidáme nastrouhaný zázvor, kurkumu a vše zalijeme zeleninovým vývarem. Polévku vaříme asi 20 minut, pak ji dochutíme solí, pepřem a rozmixujeme tyčovým mixérem. Nakonec jednotlivé porce zakápneme smetanou a ozdobíme čerstvými bylinkami.

Pošli recept! 1/2017 (9.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Osvěžující ovocná dřeň

Osvěžující ovocná dřeň

Zdena Svobodová, Frenštát
Všehochuť /22.05.18
Nové brambory s chřestem a sýrovou omáčkou

Nové brambory s chřestem a sýrovou omáčkou

Chřest s novými bramborami se v tomto receptu výborně doplňují. Je to jemné, ...
Všehochuť /24.05.13
Focaccia

Focaccia

Tradiční italský chléb, dá se péct s náplní i samotný.

Eva Klepsová, Přeštice

Všehochuť /07.04.16
Rybí salát v jogurtu a majolce

Rybí salát v jogurtu a majolce

Pikantní salát se hodí jako pohoštění pro návštěvu. Je vynikající i jako svačinka ...
Všehochuť /12.08.11
Kuřecí křidýlka v pikantní zelenině

Kuřecí křidýlka v pikantní zelenině

Recept pochází ze Středomoří.

Lenka Ryšánková, Olomouc



Všehochuť /04.01.16
Francouzské konfitované kachní stehno

Francouzské konfitované kachní stehno

V této úpravě kachna prostě nemá chybu.  Stojí za to vyzkoušet.

Ludmila ...

Všehochuť /14.12.13
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama