Uvařeno podle receptu
Aleny Fričové z Žatce
Ingredience
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3–4 chilli papričky
- 4 batáty
- kousek čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 1 lžička kurkumy
- 1 l zeleninového vývaru
- sůl, pepř
- 200 ml smetany
- na ozdobu čerstvá petrželka nebo libeček
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené stroužky česneku a nasekané chilli papričky zbavené semen.
-
Batáty oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na kostky a přidáme do hrnce. Osmahneme je, přidáme nastrouhaný zázvor, kurkumu a vše zalijeme zeleninovým vývarem. Polévku vaříme asi 20 minut, pak ji dochutíme solí, pepřem a rozmixujeme tyčovým mixérem. Nakonec jednotlivé porce zakápneme smetanou a ozdobíme čerstvými bylinkami.