Reklama
Pesche ripiene - Plněné broskve
Fotogalerie:

Pesche ripiene - Plněné broskve

Tereza Zubková
Tereza Zubková
Frýdek-Místek

Vynikající italská delikatesa.

Tereza Zubková, Frýdek-Místek

Ingredience

  • 4 velké broskve
  • 50 g Amaretti (mandlové sušenky) nebo polodlouhé piškoty
  • 2 lžičky oranžát
  • 50 g sekané mandle
  • 40 g cukr
  • 1 žloutek
  • 80 ml suché bílé víno nebo Marsalo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Broskve spaříme, chvíli počkáme, přelejeme studenou vodou a oloupeme. Oloupané broskve rozpůlíme a odpeckujeme, vydlabeme lžící a dřeň z nich důkladně rozmačkáme.

  2. Troubu si předehřejeme na 200 °C a nachystáme si zapékací formu. Amaretti rozdrtíme na jemné drobky a oranžát jemně nasekáme. Poté smícháme Amaretti, oranžát, broskvovou dřeň, mandle, cukr a žloutek.

  3. Vzniklou hmotou naplníme vydlabané broskve, které naskládáme do již připravené formy. Zbylý cukr smícháme s vínem a nalejeme mezi broskve do formy.

  4. Pečeme asi 20 minut. Po vytažení z trouby necháme úplně vychladnout a můžeme podávat jako dezert.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tyčinková květina

Tyčinková květina

Nestojí moc peněz, jen dá trošku práce. Katka Miláčková, Praha
Všehochuť /07.10.11
Pizza

Pizza

Oblohu si může každý vybrat podle chuti.
Marie Doláková, Sedlec
Všehochuť /18.12.11
Sýrové knedlíčky

Sýrové knedlíčky

Linda Muryková, Liberec

Všehochuť /10.10.18
Salát s olivami

Salát s olivami

Ani o svátcích bychom neměli zapomínat na jídla ze zeleniny. 

Jana Diblíková, ...

Všehochuť /08.02.12
Brownies

Brownies

Petr Hejkal, Praha

Všehochuť /23.01.18
Sopa de mariscos – polévka z darů moře

Sopa de mariscos – polévka z darů moře

Chuť podtrhne špetka šafránu

Španělé jsou temperamentní lidé a takové jsou i jejich ...

Všehochuť /30.05.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu