Reklama
Perkenice
Fotogalerie:

Perkenice

Marcela Kaněrová

Náchod
Skvělá polévka pro letní dny.
Marcela Kaněrová, Náchod

Ingredience

  • 2 ks cibule
  • 2 ks paprika pálivá
  • 2 lžíce rýže
  • 1 ks protlak rajčatový
  • 250 g šunka
  • podle chuti sůl
  • 2 ks rajčata
  • bylinky podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Cibule oloupeme a nakrájíme na plátky. Papriky zbavíme semen a nakrájíme je na proužky. Vše nasypeme do hrnce a zalijeme 2 litry vody. Osolíme a přivedeme k varu. Potom přidáme rýži‚ rajský protlak a jemně pokrájenou uzeninu.
  2. Jakmile je rýže měkká‚ je polévka hotová. Ozdobíme ji malými měsíčky rajčat a trochou bylinek.

    TIP: Jestliže papriky málo pálí, přidej špetku chilli.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lilkové pyré z Maroka

Lilkové pyré z Maroka

Při listováním marockou kuchařkou mě zaujal tento recept, protože je jednoduchý, ...
Všehochuť /29.04.13
Kachna na pomerančích na pekingský způsob

Kachna na pomerančích na pekingský způsob

Jako příloha se hodí rýže, noky či knedlíky.

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /25.05.15
Indický steak s omáčkou a plackami naan

Indický steak s omáčkou a plackami naan

Exotické a rychlé jídlo, které překvapí svou chutí.

Lenka Bocková, Liberec

Všehochuť /21.02.14
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Lehký řecký krabí salát

Lehký řecký krabí salát

Je jednoduchý, lehký a rychlý. Proto ho připravuji tak ráda.
Pavla Kaprálová, Praha
...
Všehochuť /03.10.08
Polský kakaový blok

Polský kakaový blok

Děsně dobrá mňamka. Navíc je nepečená.
Simona Radová‚ Opočno
Všehochuť /24.05.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu