Reklama
Penne rigate s domácím pestem
Fotogalerie:

Penne rigate s domácím pestem

Ivana Buchtová
Ivana Buchtová
Hněvošice

Jednoduché, chutné a hlavně rychlé jídlo s vůní Itálie.

Ivana Buchtová, Hněvošice

Ingredience

  • 300 g Penne rigate
  • 15 větších lístků bazalka
  • sůl
  • 2 lžíce piniové oříšky
  • 2 lžíce olivový olej
  • 2 stroužky česnek
  • 2 lžíce parmazán

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Do vroucí osolené vody dáme vařit na 5 minut penne, mezitím si uděláme pesto. Do hmoždíře (kdo nemá  použije mixér) natrháme bazalkové listy na kousky, přidáme sůl, piniové oříšky a česnek.
  2. Pomalu drtíme a postupně přidáváme nastrouhaný parmazán a olivový olej. Poté smícháme s penne a dozdobíme. Podáváme zatepla.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketa s arabským chlebem

Cuketa s arabským chlebem

Říkám tomu chlupaté knedlíky po arabsku. Jana Al Bunniová, Praha
Všehochuť /24.09.13
Smažené lupínky

Smažené lupínky

Jsou mnohem lepší než kupované.

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /08.11.16
Chlebový kotlík s kukuřicí

Chlebový kotlík s kukuřicí

Toto jídlo je velice pikantní a opravdu zasytí.
Nina Bartůňková, Rožnov pod ...
Všehochuť /26.10.14
Domácí gyros v tortille

Domácí gyros v tortille

Upečený v troubě je lepší než smažený.

Gabriela Hladíková, Hradec ...

Všehochuť /03.09.17
Sushi

Sushi

Tohle exotické jídlo vypadá i chutná skvěle a přitom je opravdu jednoduché ...
Všehochuť /20.12.10
Keftedakia (masové kuličky)

Keftedakia (masové kuličky)

Tradiční řecký pokrm připravuji z jehněčího.

Iveta Sýkorová, Rokycany

Všehochuť /19.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu