Reklama
Pečené kachní žaludky
Fotogalerie:

Pečené kachní žaludky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Netradiční

Tomáš Mika, Brno

Ingredience

  • 600 g kachních žaludků
  • trocha soli a pepře
  • 1 lžíce sádla
  • 50 g slaniny
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • podle chuti kmín
  • podle potřeby masový vývar
  • na zaprášení hladká mouka
  • Zelí:
  • 1 lžíce sádla
  • 1 cibule
  • 500 g kysaného zelí
  • trocha soli a kmínu
  • 1 syrová brambora
  • podle chuti cukr
  • podle potřeby ocet
  • Knedlíky:
  • 600 g brambor
  • špetka soli
  • 1 žloutek
  • 1 žemle
  • 120 g škrobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Kachní žaludky dobře očistíme, osolíme a opepříme. V pekáči rozpálíme sádlo a slaninu a osmahneme oloupanou a nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme žaludky, prolisovaný česnek a kmín. Podle potřeby podlijeme trochou vývaru a dusíme asi hodinu a půl doměkka. Na závěr zředíme výpek vývarem, zaprášíme hladkou moukou a necháme chvilku provařit.

  2. Zatímco se žaludky pečou, připravíme zelí: na sádle zpěníme cibuli, přidáme propláchnuté kysané zelí, kmín a sůl. Zelí mírně podlijeme a dusíme doměkka. Když je měkké, dochutíme je cukrem a přidáme nastrouhanou bramboru kvůli zahuštění.

  3. Knedlíky: brambory omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme. Všechnu vodu vymačkáme, osolíme, přidáme žloutek, nakrájenou žemli a škrob. Pak tvoříme malé kulaté knedlíky, které zavařujeme do horké osolené vody. Vaříme asi 10 minut.

Pošli recept! 3/2017 (1.2.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Římské telecí na šalvěji

Římské telecí na šalvěji

Bývá problém sehnat telecí maso. Proto když na něj narazím, vždycky kousek ...
Všehochuť /01.10.14
Italský chlebový věnec

Italský chlebový věnec

Kombinace nadýchaného voňavého chleba, sušených rajčat a oliv je dokonalá.

Míša...

Všehochuť /21.05.15
Halušky s nivou

Halušky s nivou

S uzeným je to skvělá kombinace.

Luboš Trnek,  Teplice

Všehochuť /13.05.15
Minipizza pro zamilované

Minipizza pro zamilované

Láska prochází žaludkem, a protože nejsem velká kuchařka, upeču svému miláčkovi...
Všehochuť /12.02.13
Kuře na kokosu

Kuře na kokosu

Kombinace masa a kokosu se nemusíš bát.

Lucie Blahová, Slavičín

Všehochuť /20.08.13
Uzené maso zapečené s ostrým křenem

Uzené maso zapečené s ostrým křenem

Často jezdím služebně do Německa a občas tam zajdu k přátelům na návštěvu. Jeho ...
Všehochuť /21.07.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu