Reklama
Reklama
Pečené fazole s pivem
Fotogalerie:

Pečené fazole s pivem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Josefa Krejčího z Dvora Králové nad Labem

Ingredience

  • 200  g anglické slaniny
  • 4 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 2 plechovky bílých fazolí ve slaném nálevu
  • 300  ml tmavého piva
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 1–2 lžíce melasy
  • 1–2 lžíce ostřejší hořčice
  • dle chuti mleté chilli
  • trocha soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4-5

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a nasucho ji osmahneme.

  2. Ponecháme ji stranou, do pánvičky přilijeme olej a osmahneme na něm nadrobno pokrájenou cibuli.

  3. Po chvíli přidáme prolisovaný česnek, všechny fazole, tmavé pivo, jablečný ocet, melasu, hořčici, chilli, sůl a pepř.

  4. Směs necháme přejít varem, přendáme do pekáčku a zapékáme při 200 °C asi 40 minut. Podáváme s bylinkovými toasty.

Pošli recept! 11/2017 (2.10.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Skvělé jemné rizoto. Terezie Vachová, Praha
Všehochuť /27.01.13
Řezy Afrika

Řezy Afrika

Ke kafíčku jako stvořené a až tolik práce nedají.
Kateřina Kvapilová, 
Staré ...
Všehochuť /16.01.11
Hanojský závitek

Hanojský závitek

Rychlý pokrm s cizokrajnou chutí a vůní daleké Hanoje.
Otto Plášek, Brno
Všehochuť /30.07.10
Kuřecí stehýnka po americkém způsobu

Kuřecí stehýnka po americkém způsobu

Horní stehna je lepší krátce předvařit.

Jana Drahošová, Praha

Všehochuť /27.09.15
Plněná špagetová dýně

Plněná špagetová dýně

Vojta Miláček, Praha

Všehochuť /26.03.18
Halušky z kyšky

Halušky z kyšky

Velice jednoduché a rychlé jídlo.

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Všehochuť /10.02.14
 

Nejnovější

Snídaně pro malé i velké

Snídaně pro malé i velké

Ivana Černá, Praha
Škola vaření /22.02.19
Bochánky s uzeným

Bochánky s uzeným

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /22.02.19
Bramborová omeleta

Bramborová omeleta

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /22.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Toast se slaninou a vejcem

Toast se slaninou a vejcem

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Všehochuť /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama