Reklama
Reklama
Pečené fazole s pivem
Fotogalerie:

Pečené fazole s pivem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Josefa Krejčího z Dvora Králové nad Labem

Ingredience

  • 200  g anglické slaniny
  • 4 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 2 plechovky bílých fazolí ve slaném nálevu
  • 300  ml tmavého piva
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 1–2 lžíce melasy
  • 1–2 lžíce ostřejší hořčice
  • dle chuti mleté chilli
  • trocha soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4-5

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a nasucho ji osmahneme.

  2. Ponecháme ji stranou, do pánvičky přilijeme olej a osmahneme na něm nadrobno pokrájenou cibuli.

  3. Po chvíli přidáme prolisovaný česnek, všechny fazole, tmavé pivo, jablečný ocet, melasu, hořčici, chilli, sůl a pepř.

  4. Směs necháme přejít varem, přendáme do pekáčku a zapékáme při 200 °C asi 40 minut. Podáváme s bylinkovými toasty.

Pošli recept! 11/2017 (2.10.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí křidélka v thajské marinádě

Kuřecí křidélka v thajské marinádě

Trochu štiplavá, ale nádherně voní a skvěle chutná. Ondřej Mikeš, Jihlava
Všehochuť /05.07.16
Cannelloni v houbové omáčce

Cannelloni v houbové omáčce

Italské těstoviny určené k plnění jsou vždycky výzvou. V tomto případě jsou ...

Všehochuť /30.04.17
Pečené papriky po toskánsku

Pečené papriky po toskánsku

Do sýrové směsi můžeš vmíchat 200 g nasekané kvalitní šunky.

Petra ...

Všehochuť /09.08.15
Těstovinový salát s mořskými plody

Těstovinový salát s mořskými plody

Vše můžeš posypat sekanou petrželkou.

Jana Hromádková, Strakonice

Všehochuť /26.09.16
Bulharské kjuftety

Bulharské kjuftety

Recept mám od své babičky z Bulharska, tyto šišky dělám často.
Halina ...
Všehochuť /23.01.11
Marinovaná kachní prsa

Marinovaná kachní prsa

Exotika, která podráždí chuťové pohárky.

Libuše Wolfová, České Budějovice

Všehochuť /15.07.16
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama