Reklama
Pečená jablka s nádivkou
Fotogalerie:

Pečená jablka s nádivkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pavla Tichá, Kladno

Ingredience

  • 150 ml jablečného moštu
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 lžička najemno nastrouhané citronové kůry
  • 4 lžíce rybízové zavařeniny
  • 2 lžíce sušených brusinek
  • 2 lžíce rumu
  • špetka skořice
  • 4 lžíce hnědého cukru
  • 4 větší jablka
  • 3 lžíce mandlových lupínků
  • 20 g másla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. V rendlíku svaříme mošt s citronovou šťávou a kůrou. Směs nalijeme do zapékací misky.
  2. Zavařeninu promícháme s nasekanými brusinkami, rumem a skořicí. Jablkům odřízneme vršek a vykrojíme jádřince. Potom jablka omyjeme, osušíme a do dutiny nasypeme cukr, rozdělíme směs, posypeme mandlemi a naplněná jablka dáme do zapékací misky.

  3. Navrch položíme kousky másla. V troubě vyhřáté na 175 °C pečeme asi 12 minut.

Pošli recept! - Speciál - Podzimní pečení (16.10.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí srdíčka se zeleninou

Kuřecí srdíčka se zeleninou

Podávej s rýží nebo s těstovinami. Martina Dvořáková, Hrotovice
Všehochuť /17.09.16
Slané dortíčky s paštikovým krémem

Slané dortíčky s paštikovým krémem

Proč by měly být jednohubky vždycky jen z rohlíků, salámu a sýra? Tyhle se ...
Všehochuť /19.06.13
Holandský karbanátek

Holandský karbanátek

Jsou výborné teplé i studené.

Květa Šindelářová, Praha

Všehochuť /10.04.15
Italské chlebíčky

Italské chlebíčky

Jednoduché, zdravé a dobré.

Martin Šindelář, Kolín

Všehochuť /25.02.14
Piňa colada řezy

Piňa colada řezy

Chuť letních koktejlů mě inspirovala k této buchtě.

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /21.07.17
Jehněčí kebab

Jehněčí kebab

Cizokrajná dobrota v českém podání.
Lucie Strakošová, Trnávka
Všehochuť /17.10.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama