Maso není potřeba
Podle receptu Kamila Putíka z Berouna
Ingredience
- 4 zralá rajčata
- 2 papriky
- olej podle potřeby
- 200 g balkánského sýra
- čubrica dle chuti
- 2 vejce
- 1 lžíce oleje na vymazání
- pečivo k podávání
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rajčata a papriky omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Zapékací misky vytřeme olejem.
-
Na dno vyskládáme papriku, na ni kousky rajčat a navrch nakrájený nebo rozdrobený balkánský sýr.
-
Nakonec posypeme balkánským kořením – čubricou. Pozor, toto koření je dost chuťově výrazné.
-
Solit nemusíme, balkánský sýr je již dost slaný. Misky přiklopíme a vložíme do rozehřáté trouby na 200 °C. Zapékáme přibližně 25 minut.
-
Vyjmeme z trouby, odkryjeme a uprostřed vytvoříme důlek, do kterého rozklepneme vejce.
-
Vrátíme do trouby, již odkryté, a zapékáme ještě dalších 5 minut, než se vejce zatáhne. Podáváme s bílým pečivem.