Reklama
Pasta aglio e gamberi
Fotogalerie:

Pasta aglio e gamberi

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Práci si částečně ušetříme, pokud koupíme čerstvé těstoviny v obchodě.

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 200 g semolinové mouky
  • 2 vejce
  • 150–200 g krevet
  • 2 stroužky česneku
  • trocha másla
  • podle potřeby olivový olej
  • několik lžic bílého vína
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti čerstvá petržel

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme mouku s vajíčky a pořádně prohněteme, dokud těsto není elastické. Pomocí strojku na těstoviny nebo válečku vyválíme těsto a nakrájíme na širší nudle.

  2. Těstoviny obalíme v trošce semolinové mouky, aby se k sobě nelepily. Očistíme krevety a plochou nože rozmáčkneme oba stroužky česneku.

  3. V pánvi rozehřejeme máslo a olej. Na mírném ohni lehce osmahneme česnek, přidáme krevety a restujeme asi minutu. Poté vše zalijeme vínem a osolíme. V mezičase uvaříme těstoviny (stačí je povařit 2–3 minuty) a přidáme do pánve spolu s jemně nasekanou petrželkou. Promícháme, aby se chutě propojily. Před servírováním můžeme pokrm ještě zjemnit máslem.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Španělská paella

Španělská paella

Paella nemusí nutně obsahovat pouze mořské plody. Můžeš je nahradit ...
Všehochuť /22.06.18
Kořeněné placky

Kořeněné placky

Pro toho, kdo má rád něco ostřejšího.

Rudolf Jílek, Velké Meziříčí

Všehochuť /17.11.16
Boloňské špagety

Boloňské špagety

Kdo jednou ochutná, jiné už dělat nebude. Jen je třeba si na vaření udělat ...

Všehochuť /30.04.17
Chilli con carne s dušenou rýží

Chilli con carne s dušenou rýží

Velmi chutná mexická fazolová specialita.
Zbyněk Moravec, Dobříš
Všehochuť /11.04.11
Rybí roládky v řase nori

Rybí roládky v řase nori

Podáváme vychlazené s různými omáčkami a křenem wasabi.

Petr Cívka, Praha

Všehochuť /22.05.15
Květák- vzpomínky na Asii

Květák- vzpomínky na Asii

Proč bychom měli květák připravovat jen jako mozeček?
Karel Soušek, Praha 4
Všehochuť /24.10.08
 

Nejnovější

Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha
Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama