Reklama
Pařížský pohár
Fotogalerie:

Pařížský pohár

Marie Šindlerová

Havlíčkův Brod
Použij ořechy, které máš nejraději.
Marie Šindlerová, Havlíčkův Brod

Ingredience

  • 250 ml šlehačka
  • 25 g cukr moučkový
  • 20 g kakao
  • 200 g piškoty
  • 100 ml mléko
  • na oslazení mléka cukr
  • 2 lžíce ořechy nasekané najemno
  • trocha čokoláda

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Den předem svaříme za stálého míchání šlehačku‚ kakao a cukr. Směs uložíme do chladničky a druhý den ji dobře ušleháme, aby byla hustá.
  2. Na dno skleněných pohárů dáme trochu směsi‚ na ni rozložíme piškoty namočené v oslazeném mléce a posypeme drcenými jádry ořechů. Postup opakujeme až do naplnění poháru‚ poslední vrstvu tvoří šlehačka posypaná strouhanou čokoládou nebo grankem.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Králík po kanadsku

Králík po kanadsku

Jako příloha se hodí brambory nebo rýže. Božena Peřinová, Luka nad ...
Všehochuť /12.08.17
Krůtí gyros

Krůtí gyros

Můžeš jím plnit pita chléb i tortilly.

Adriana Zámečníková, Nová Paka

Všehochuť /20.06.13
Koláč z ricotty s parmazánovou krustou

Koláč z ricotty s parmazánovou krustou

Upečeno podle receptu

Jana Kalouse z Ostravy

Všehochuť /26.01.18
Musaka s muškátovým oříškem

Musaka s muškátovým oříškem

Hříšně dobrý recept inspirovaný řeckou kuchyní jsem dostala od své kamarádky, velké ...
Všehochuť /27.01.09
Čínské nudle

Čínské nudle

Skvělý tip na dobrou a rychlou večeři.
Pavla Csejteyová, Netolice
Všehochuť /07.11.08
Italské chlebíčky

Italské chlebíčky

Mažeme je jen tenkou vrstvou másla.

Lenka Pražáková, Sušice

Všehochuť /19.08.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu