Reklama
Pařížské kostky
Fotogalerie:

Pařížské kostky

Lenka Maryášová

Slavičín
Miluje je zejména mužská část rodiny.
Lenka Maryášová, Slavičín

Ingredience

  • Krém:
  • 400-500 ml smetana ke šlehání
  • 2 ledové kaštany
  • Těsto:
  • 440 ml mouka polohrubá
  • 220 ml cukr moučkový
  • 110 ml olej
  • 220 ml mléko
  • 2-3 lžíce kakao
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 vejce
  • Ostatní:
  • 1 Margot tyčinka

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Smetanu nalijeme do rendlíku‚ postavíme na plotnu a zahříváme. Do teplé smetany rozlámeme kaštany a za stálého míchání chvíli povaříme (musí se asi minutu vařit). Odstavíme‚ necháme vychladnout‚ přelijeme do šlehací misky a dáme do ledničky do druhého dne – jinak nepůjde ušlehat dotuha.
  2. Smícháme všechny sypké suroviny. Přidáme vše ostatní a elektrickým šlehačem vyšleháme na hladké těsto. To nalijeme na hlubší plech vyložený papírem na pečení. Pečeme asi 20 minut při 180 °C. Necháme vychladnout.
  3. Smetanu svařenou s kaštany ušleháme na hustý krém, který rovnoměrně rozetřeme na vychladlý moučník a posypeme nastrouhanou čokoládou Margot. Před podáváním nakrájíme na kostky.

Pošli recept! 11/2010 (8.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bašta z jednoho hrnce

Bašta z jednoho hrnce

Jednoduchá příprava a při vaření pokrm nepotřebuje moc hlídat. Netrávím tak ...
Všehochuť /11.11.17
Ořechový chléb

Ořechový chléb

Zkus také s para ořechy

Podle receptu Žofie Hovorkové z Velkého ...

Všehochuť /29.01.19
Rybí salát v jogurtu a majolce

Rybí salát v jogurtu a majolce

Pikantní salát se hodí jako pohoštění pro návštěvu. Je vynikající i jako svačinka ...
Všehochuť /12.08.11
Sardinská celerová polévka

Sardinská celerová polévka

Na Sardinii jsem sice nikdy nebyla, ale to neznamená, že mě cizí kraje nelákají. A tak ...
Všehochuť /04.11.14
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Bramborové jednohubky

Bramborové jednohubky

Připraveno podle receptu

Elišky Cukrákové z Liberce

Všehochuť /22.01.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu