Reklama
Papas arrugadas con mojo
Fotogalerie:

Papas arrugadas con mojo

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Recept z ostrova sopek

„Vrásčité“ brambory s paprikovou omáčkou

Rozkvetlá flóra, 365 slunečných dní v roce, vynikající víno a skvělá kuchyně – to je Lanzarote, čtvrtý největší z Kanárských ostrovů.

Podle receptu Kamily Nové z Telče

Ingredience

  • 800 g malých brambor
  • 2 lžíce soli
  • OMÁČKA:
  • 5 stroužků česneku
  • 1 červená paprika
  • 200 ml olivového oleje
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 75 ml citronové šťávy
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • cayenský pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory pečlivě omyjeme, dáme je do kastrolu a zalijeme vodou se solí tak, aby částečně vyčnívaly ven. Kastrol přiklopíme poklicí jen zčásti, aby se mohla odpařovat voda. Vaříme na mírném ohni tak dlouho, dokud se voda neodpaří. Takto uvařené brambory budou suché,‚‚vrásčité‘‘ a pokryté solnou krustou.

  2. Na omáčku nakrájíme oloupaný česnek na plátky. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Část oleje rozehřejeme na pánvi a orestujeme na něm česnek, papriku a římský kmín asi tři minuty. Poté vše rozmixujeme na hladké pyré. Postupně přidáváme zbylý olej, citronovou
    šťávu a rajčatový protlak. Omáčku dochutíme cayenským pepřem.

  3. Brambory podáváme s připravenou omáčkou a zdobíme bylinkami.

Tip redakce

NĚKDO TO RÁD OSTRÉ

Kdo má rád opravdu pikantní chuť, může do omáčky přidat ještě čerstvou pokrájenou chilli
papričku. Paprika se totiž restováním výrazně zjemní.

Pošli recept! 7/2017 (15.6.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vejce barvená v řepě

Vejce barvená v řepě

Alice Burianová, Chrudim
Všehochuť /19.03.18
Pštrosí steak v kabátku ze slaniny

Pštrosí steak v kabátku ze slaniny

Netradiční maso v tradiční úpravě.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /28.03.13
Enchilados

Enchilados

Pokud nebudou jíst děti, nezapomeň přidat chilli.
Veronika Poláčková, Mýto
Všehochuť /20.12.11
Bramborová pizza

Bramborová pizza

Naučil mě ji péct můj labužnický taťka.
Lenka Šoralová, Třebívlice
Všehochuť /04.01.12
Kuřecí prsa caprese

Kuřecí prsa caprese

Jako přílohu dělám pečené brambory.

Eva Přecechtělová, Chropyně

Všehochuť /27.09.13
Anglické zázvorové sušenky

Anglické zázvorové sušenky

Po vychladnutí mají správnou konzistenci.

Jana Soukalová, Třeboň

Všehochuť /27.02.17
 

Nejnovější

Sekaná s mozzarellou

Sekaná s mozzarellou

Andrea Janáková, Polička
Škola vaření /20.08.18
Myšky z vajíčka na toastu

Myšky z vajíčka na toastu

Pro velké i malé

Podle receptu Davida Krátkého z Prahy


Škola vaření /20.08.18
Pečené kuřátko na mrkvi

Pečené kuřátko na mrkvi

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /20.08.18
Špenátové misky se sýrem

Špenátové misky se sýrem

Podle receptu

Lucie Míčánkové z Frýdlantu

Vaříme express /20.08.18
Broskvové potěšení

Broskvové potěšení

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.08.18
Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Karolína Gajarská, Lom u Mostu

Zdravě a chutně /20.08.18
Malinové bábovky

Malinové bábovky

Netradiční

Podle receptu Barbory Kostkové z Prahy


Sladký život /20.08.18
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama