Reklama
Papas arrugadas con mojo
Fotogalerie:

Papas arrugadas con mojo

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Recept z ostrova sopek

„Vrásčité“ brambory s paprikovou omáčkou

Rozkvetlá flóra, 365 slunečných dní v roce, vynikající víno a skvělá kuchyně – to je Lanzarote, čtvrtý největší z Kanárských ostrovů.

Podle receptu Kamily Nové z Telče

Ingredience

  • 800 g malých brambor
  • 2 lžíce soli
  • OMÁČKA:
  • 5 stroužků česneku
  • 1 červená paprika
  • 200 ml olivového oleje
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 75 ml citronové šťávy
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • cayenský pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory pečlivě omyjeme, dáme je do kastrolu a zalijeme vodou se solí tak, aby částečně vyčnívaly ven. Kastrol přiklopíme poklicí jen zčásti, aby se mohla odpařovat voda. Vaříme na mírném ohni tak dlouho, dokud se voda neodpaří. Takto uvařené brambory budou suché,‚‚vrásčité‘‘ a pokryté solnou krustou.

  2. Na omáčku nakrájíme oloupaný česnek na plátky. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Část oleje rozehřejeme na pánvi a orestujeme na něm česnek, papriku a římský kmín asi tři minuty. Poté vše rozmixujeme na hladké pyré. Postupně přidáváme zbylý olej, citronovou
    šťávu a rajčatový protlak. Omáčku dochutíme cayenským pepřem.

  3. Brambory podáváme s připravenou omáčkou a zdobíme bylinkami.

Tip redakce

NĚKDO TO RÁD OSTRÉ

Kdo má rád opravdu pikantní chuť, může do omáčky přidat ještě čerstvou pokrájenou chilli
papričku. Paprika se totiž restováním výrazně zjemní.

Pošli recept! 7/2017 (15.6.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Marikľa

Marikľa

Jsou příbuzné maďarským lokším. Emilie Horáčková, Praha
Všehochuť /28.02.10
Tenká pizza na plech

Tenká pizza na plech

Dávám přednost tenkému těstu.

Monika Klímová, Moravský Krumlov

Všehochuť /16.04.16
Milánské těstoviny

Milánské těstoviny

...aneb plněné potrubí.
Jana Hynečková, Praha
Všehochuť /05.12.08
Vepřové s pórkem po čínsku

Vepřové s pórkem po čínsku

Kombinace surovin je trochu neobvyklá, ale chuť je skvělá.

Helena Hájková, Vysoká ...

Všehochuť /21.01.15
Thajské nudle

Thajské nudle

Oblíbila jsem si jídla inspirovaná exotikou.
Lucie Strakošová, Trnávka
Všehochuť /04.09.09
Svěží italská minestrone

Svěží italská minestrone

Recept na tuto polévku jsem si přivezla z Itálie.

Lucie Zimová, Uherský ...

Všehochuť /06.01.16
 

Nejnovější

Rybí knedlíčky

Rybí knedlíčky

Skvě lé nápady Kateřina Pavlíková, Příbram
Vaříme express /15.10.18
Banánové muffiny s duchy

Banánové muffiny s duchy

Děti budou nadšené.

Jiřina Svobodová, Mělník

Všehochuť /15.10.18
Rychlý houbový salát

Rychlý houbový salát

Veronika Duchková, Most

Vaříme express /14.10.18
Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Děti si zamilují

Podle receptu Zuzany Mírské z Brna

Vaříme express /14.10.18
Pyré z řapíkatého celeru

Pyré z řapíkatého celeru

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Za pár korun /13.10.18
Zelný závin v listovém těstě

Zelný závin v listovém těstě

Hana Benešová, Chrudim

Škola vaření /13.10.18
Ořechová buchta s kávovou polevou

Ořechová buchta s kávovou polevou

Aneta Kolářová, Chodov
Sladký život /13.10.18
Rajčatová polévka se strouháním

Rajčatová polévka se strouháním

Martina Slámová, Karviná-Ráj

Za pár korun /12.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama