Reklama
Panna cotta se sladkým želé
Fotogalerie:

Panna cotta se sladkým želé

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Smetanové pohlazení, které prostě musíš ochutnat a hned si ho zamiluješ.

Marie Kratochvílová, Praha

Ingredience

  • 6 plátků želatiny
  • 2 kelímky smetany ke šlehání
  • 40 g cukru moučky
  • 1 vanilkový lusk
  • 100 ml mléka
  • Ovocné želé a zdobení:
  • podle potřeby čerstvé ovoce (maliny, borůvky)
  • 1 červené dortové želé
  • 1 čokoládová poleva
  • na ozdobu lístky meduňky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Želatinu necháme v trošce vody nabobtnat, poté ji za stálého míchání přivedeme k varu a mícháme, než se úplně rozpustí.

  2. Smetanu smísíme s moučkovým cukrem, dření z vanilkového lusku a mlékem. Vše pozvolna zahříváme a za občasného míchání přivedeme k varu. Přidáme želatinu, asi minutu povaříme a směs nalijeme do 4 pohárků. Vložíme do lednice a necháme tuhnout asi 4 hodiny.

  3. Na smetanovou vrstvu rozložíme omyté a osušené ovoce a zalijeme ho červeným želé, které si připravíme dle návodu na obalu. Opět dáme ztuhnout do lednice.

  4. Čokoládovou polevu rozehřejeme. Prkénko obalíme pečicím papírem, na něj vytvoříme požadované tvary z polevy a vložíme ho na 15 minut do mrazáku. Potom papír odstraníme a ozdoby položíme na poháry. Dozdobíme je meduňkou a podáváme.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné pečení (16.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Italský salát

Italský salát

Ochutnej vynikající osvěžující svačinku. Nikola Bilová, Rybí
Všehochuť /22.03.10
Plněné měšce z rýžového papíru

Plněné měšce z rýžového papíru

Na první pohled možná působí měšce trochu složitě, ale jsou připravené během ...
Všehochuť /19.06.12
Americké ‚‚hambáče‘‘

Americké ‚‚hambáče‘‘

Podávej stylově s Coca-Colou.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Všehochuť /06.10.15
Bohatě zdobený sýrový dort

Bohatě zdobený sýrový dort

Velmi jednoduchý a rychlý recept‚ zkusila jsem to poprvé a sklidila jsem velkou ...
Všehochuť /07.10.11
Kanadské kuře

Kanadské kuře

Tento způsob úpravy máme doma nejraději.

Martin Drbošal, Brno

Všehochuť /25.06.15
Masové kuličky s rýží a tortilla chipsy

Masové kuličky s rýží a tortilla chipsy

Kuličky připravuji velice často. Nejen pro rodinné večerní mlsání, ale i když čekáme...
Všehochuť /11.03.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu