Reklama
Panforte di Siena
Fotogalerie:

Panforte di Siena

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Upečeno podle receptu Zuzany Strakové z Příbrami

Ingredience

  • 120 ml vody
  • 300 g cukru krupice
  • 170 g květového medu
  • 600 g kandované pomerančové kůry
  • 15 g perníkového koření
  • 250 g hladké mouky
  • 100 g loupaných mandlí
  • do formy máslo

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Svaříme vodu, cukr a med. Poté přidáme nasekanou kandovanou pomerančovou kůru. Jakmile bude směs mít teplotu kolem 60 °C, přidáme hladkou mouku, perníkové koření a celé oloupané mandle.

  2. Připravenou formu vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem, lehce do ní vtlačíme těsto, posypeme je cukrem a pečeme 15–18 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Pošli recept! 12/2016 (3.11.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čína z králíka

Čína z králíka

Uvař si zdravou dobrotu. Ivana Holakovská, Jindřichův Hradec
Všehochuť /25.02.10
Kuřecí steak s mangem

Kuřecí steak s mangem

Flambovaný kuřecí steak se sušenými švestkami patří k mým oblíbeným nedělním ...
Všehochuť /06.10.08
Vegetariánský boršč

Vegetariánský boršč

Tenhle boršč je určený hlavně pro vegetariány, ale protože chutná po uzeném, ...
Všehochuť /23.05.11
Banánová chimichanga s čokoládou

Banánová chimichanga s čokoládou

Jak málo stačí k přípravě skvělého zákusku.

Andrea Janáková, Polička

Všehochuť /22.07.17
Burgundské hovězí

Burgundské hovězí

Manželovo oblíbené jídlo, vařím je podle receptu jeho maminky.

Alice Voborníková, ...

Všehochuť /02.02.15
Rýžové nudle s krůtím a olivami

Rýžové nudle s krůtím a olivami

Tento recept jsem získala od známých z Arménie a jídlo mělo u nás doma velký ...

Všehochuť /22.04.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama