Reklama
Panforte di Siena
Fotogalerie:

Panforte di Siena

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Upečeno podle receptu Zuzany Strakové z Příbrami

Ingredience

  • 120 ml vody
  • 300 g cukru krupice
  • 170 g květového medu
  • 600 g kandované pomerančové kůry
  • 15 g perníkového koření
  • 250 g hladké mouky
  • 100 g loupaných mandlí
  • do formy máslo

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Svaříme vodu, cukr a med. Poté přidáme nasekanou kandovanou pomerančovou kůru. Jakmile bude směs mít teplotu kolem 60 °C, přidáme hladkou mouku, perníkové koření a celé oloupané mandle.

  2. Připravenou formu vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem, lehce do ní vtlačíme těsto, posypeme je cukrem a pečeme 15–18 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Pošli recept! 12/2016 (3.11.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečený kapr po řecku

Pečený kapr po řecku

Pro ty, kteří mají rádi ryby a zeleninu. Markéta Auerová, Loděnice
Všehochuť /08.02.16
Ostré nachos s guacamole

Ostré nachos s guacamole

Tento recept, který vypadá na první pohled hodně exoticky, není ve skutečnosti nijak ...
Všehochuť /29.07.13
Kapustnice

Kapustnice

Recept od kamarádů ze Slovenska.
Lída Šedová, Hranice
Všehochuť /12.08.11
Štědrovečerní kapustnice

Štědrovečerní kapustnice

Naučil mě ji můj kamarád ze Slovenska.

Nora Kotyzová, Tábor

Všehochuť /02.12.13
Vejce Florentine

Vejce Florentine

Dopřej si pochoutku, která se podává v luxusních světových restauracích.


Andrea ...

Všehochuť /25.03.17
Spaghetti frito verdura

Spaghetti frito verdura

Trocha námahy bude stát za to!

Stanislava Hrbáčková, Přeštice

Všehochuť /09.06.12
 

Nejnovější

Nadýchaná roláda

Nadýchaná roláda

Upečeno podle receptu Zuzany Janáčkové z Plzně
Sladký život /25.11.17
Sváteční paštika z kuřecích jater

Sváteční paštika z kuřecích jater

Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi

Škola vaření /24.11.17
Adventní věnec

Adventní věnec

Upečeno podle receptu Lucie Zitové z Jablonce

Všehochuť /24.11.17
Vejce plněná lososovou pěnou

Vejce plněná lososovou pěnou

Luděk Fiala, Nymburk

Vaříme express /23.11.17
Karbanátky z čočky a ořechů

Karbanátky z čočky a ořechů

Daniela Moravcová, Holešov

Zdravě a chutně /23.11.17
Vánoční štóla z domácí pekárny

Vánoční štóla z domácí pekárny

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /23.11.17
Sváteční bonbonky

Sváteční bonbonky

Vlaďka Novotná, Ústí nad Orlicí

Sladký život /23.11.17
Dezert zebra s plody moře

Dezert zebra s plody moře

Petra Hyťhová, Nýřany

Sladký život /23.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama