Reklama
Panforte di Siena
Fotogalerie:

Panforte di Siena

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Upečeno podle receptu Zuzany Strakové z Příbrami

Ingredience

  • 120 ml vody
  • 300 g cukru krupice
  • 170 g květového medu
  • 600 g kandované pomerančové kůry
  • 15 g perníkového koření
  • 250 g hladké mouky
  • 100 g loupaných mandlí
  • do formy máslo

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Svaříme vodu, cukr a med. Poté přidáme nasekanou kandovanou pomerančovou kůru. Jakmile bude směs mít teplotu kolem 60 °C, přidáme hladkou mouku, perníkové koření a celé oloupané mandle.

  2. Připravenou formu vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem, lehce do ní vtlačíme těsto, posypeme je cukrem a pečeme 15–18 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Pošli recept! 12/2016 (3.11.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Barmské krevety

Barmské krevety

Pro milovníky exotiky a pálivého jídla. Lenka Bocková, Liberec
Všehochuť /13.05.15
Žemlovka s rajčátky a šunkou

Žemlovka s rajčátky a šunkou

Recept jsem vymyslela, když jsem potřebovala zpracovat zbylý chléb, osvědčil se.

...

Všehochuť /26.10.17
Hamburské ledvinky

Hamburské ledvinky

Vepřové ledvinky dušené na červeném víně.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné...

Všehochuť /02.07.12
Musaka

Musaka

Tento klasický pokrm balkánské kuchyně ti určitě zachutná a jistě neodradí, že ...
Všehochuť /23.05.12
Španělské česnekové kuře

Španělské česnekové kuře

Stojí za vyzkoušení.
Kamila Havelková, Česká Lípa
Všehochuť /26.06.13
Tapenáda z černých oliv

Tapenáda z černých oliv

Česneku můžeš dát i víc, záleží na chuti.

Vlasta Drhelová, Chrudim

Všehochuť /11.08.17
 

Nejnovější

Dušičková svačinka

Dušičková svačinka

Miluše Doubrová, Chrudim
Zdravě a chutně /20.10.18
Netopýří moučník

Netopýří moučník

Hana Bílá, České Budějovice
Za pár korun /19.10.18
Hroznové housenky

Hroznové housenky

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /18.10.18
Rybí knedlíčky

Rybí knedlíčky

Skvě lé nápady

Kateřina Pavlíková, Příbram

Vaříme express /15.10.18
Banánové muffiny s duchy

Banánové muffiny s duchy

Děti budou nadšené.

Jiřina Svobodová, Mělník

Všehochuť /15.10.18
Rychlý houbový salát

Rychlý houbový salát

Veronika Duchková, Most

Vaříme express /14.10.18
Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Děti si zamilují

Podle receptu Zuzany Mírské z Brna

Vaříme express /14.10.18
Pyré z řapíkatého celeru

Pyré z řapíkatého celeru

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Za pár korun /13.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama