Reklama
Pákistánská rýže
Fotogalerie:

Pákistánská rýže

Terezie Kouřilová

Zlín
Recept jsem odkoukala od svých pákistánských domácích ve Velké Británii.
Terezie Kouřilová, Zlín

Ingredience

  • 5 cm kousek zázvor
  • 4 stroužky česnek
  • 7 hřebíček
  • 2 lžičky koriandr
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • 2 cibule
  • 1 lžička kari
  • 1 hrnek rýže
  • 1/3 hrnku cizrna
  • 1 lžička kmín římský
  • 1 chilli paprička zelená
  • 5 kardamom

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Cizrnu namočíme přes noc do vody. Poté vaříme v osolené vodě doměkka. Mezitím nakrájíme cibuli, česnek, zázvor a chillipapričku bez semínek.
  2. Osmažíme cibuli, přidáme česnek, zázvor a chilli papričku a smažíme za stálého míchání 2 minuty. Přidáme římský kmín, hřebíčky a kardamomy a smažíme další minutu. Nakonec přidáme koriandr a karí a smažíme.
  3. Podlijme dvěma hrnky vody, přidáme rýži, cizrnu a uvaříme – přitom nemícháme! Podle potřeby doléváme vodu.
    Před podáváním posypeme koriandrem.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Květákové rizoto se šalvějí

Květákové rizoto se šalvějí

Trio květák - rýže - šalvěj na první okamžik zaujme a na ten druhý ihned zachutná. ...
Všehochuť /04.10.14
Quinoa s avokádem a balkánským sýrem

Quinoa s avokádem a balkánským sýrem

Báječný, zdravý, lehký a rychlý oběd.

Martina Škardová, Chlumec nad Cidlinou

Všehochuť /07.08.13
Parfait z kuřecích jater

Parfait z kuřecích jater

Extra jemná paštika

Miroslav Knauf, Louny


Všehochuť /17.03.18
Středomořské kuřátko

Středomořské kuřátko

Pro děti

Květa Herlešková, Tábor

Všehochuť /21.04.18
Arabské placky

Arabské placky

V naší rodině je to velmi oblíbená večeře.
Jana Šrámčíková, Ostrava
Všehochuť /09.03.09
Thajské balíčky

Thajské balíčky

Servíruj se sójovou omáčkou a wasabi.

Šárka Kobylková, Praha

Všehochuť /11.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu