Reklama
Pákistánská rýže
Fotogalerie:

Pákistánská rýže

Terezie Kouřilová

Zlín
Recept jsem odkoukala od svých pákistánských domácích ve Velké Británii.
Terezie Kouřilová, Zlín

Ingredience

  • 5 cm kousek zázvor
  • 4 stroužky česnek
  • 7 hřebíček
  • 2 lžičky koriandr
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • 2 cibule
  • 1 lžička kari
  • 1 hrnek rýže
  • 1/3 hrnku cizrna
  • 1 lžička kmín římský
  • 1 chilli paprička zelená
  • 5 kardamom

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Cizrnu namočíme přes noc do vody. Poté vaříme v osolené vodě doměkka. Mezitím nakrájíme cibuli, česnek, zázvor a chillipapričku bez semínek.
  2. Osmažíme cibuli, přidáme česnek, zázvor a chilli papričku a smažíme za stálého míchání 2 minuty. Přidáme římský kmín, hřebíčky a kardamomy a smažíme další minutu. Nakonec přidáme koriandr a karí a smažíme.
  3. Podlijme dvěma hrnky vody, přidáme rýži, cizrnu a uvaříme – přitom nemícháme! Podle potřeby doléváme vodu.
    Před podáváním posypeme koriandrem.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čínské řízečky

Čínské řízečky

Pikantní placičky jsou skvělou pochoutkou. Marie Bohuňková, Hronov
Všehochuť /13.11.09
Indická čočková polévka

Indická čočková polévka

Naše oblíbená polévka je pikantní a zdravá.
Markéta Rambousková, Hostivice
Všehochuť /01.03.10
Kuřecí po senegalsku

Kuřecí po senegalsku

Je velmi šťavnaté a trošičku ostré, což máme doma rádi.

Halina Semorádová, ...

Všehochuť /09.07.16
Filé po německu

Filé po německu

Toto jídlo jsem ochutnala u kolegy.
Šárka Alexová, Kolín
Všehochuť /31.10.08
Vegetariánské nudle

Vegetariánské nudle

Pikantní nudle si moje přítelkyně vždy pochvaluje.

Tomáš Pelikán, Kroměříž

Všehochuť /26.03.13
Steak Chuck Tender s fazolkami

Steak Chuck Tender s fazolkami

Chuck Tender US je anglický název pro falešnou hovězí svíčkovou.

Otto Plášek, ...

Všehochuť /14.09.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu