Místo párku naplňte maso hovězím salámem, a uvidíte ten rozdíl! Takto se ptáčky připravují v židovské kuchyni.
Suroviny
hovězí maso
1
kg
zadní, odblaněné
salám
200
g
hovězí
vejce
2
ks
uvařená natvrdo, na kostičky
cibule
2
ks
na kostičky
okurky nakládané
2
ks
nasekané
mouka macesová
3
PL
olej
100
ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Maso přes vlákno nakrájejte na plátky a naklepejte ho. Cibuli na troše oleje osmahněte dozlatova. Salám pokrájejte nadrobno.
2
Z uzeniny, vajec, okurek, cibule, soli a pepře vypracujte nádivku. Rozdělte ji na plátky masa, zarolujte a svažte nití nebo zajistěte sponou na ptáčky. Osolte a opepřete.
3
Ptáčky posypte moukou a na rozehřátém oleji je ze všech stran osmahněte. Až se maso zatáhne, podlijte ho dvěma šálky vody a nechte hodinu dusit na mírném plameni.
Něco navíc Židé nesmějí jíst vepřové maso, ostatní zvířata by měl porazit řezník šochet tak, aby maso zůstalo bez krve. Speciální uzeninu pastrami (naložené, uzené a pak vařené hovězí) seženete na www.culinaria.cz nebo ve stejnojmenném obchodě v Praze.