Reklama
Paella
Fotogalerie:

Paella

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Když nežiješ u moře, vyjde tě paella draze, ale jednou za čas to stojí za to. Je výborná!

Simona Dvořáková, Děčín

Ingredience

  • 2 lžíce oleje
  • 400 g kuřecích stehenních řízků
  • 1 červená cibule
  • 1 plechovka loupaných krájených rajčat
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 250 g kulatozrnné rýže
  • špetka šafránu nebo koření na paellu
  • podle potřeby sůl a pepř
  • 600 ml drůbežího vývaru
  • 250 g mražených krevet
  • 1 plechovka červených fazolí
  • 2 lžíce másla
  • 1 malá plechovka sterilované kukuřice
  • 2 stroužky česneku

Doba přípravy

Počet porcí

4-5

Orientační cena

340 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Na rozpáleném oleji osmažíme na kousky nakrájené kuřecí maso. Přidáme nadrobno posekanou cibuli, opékáme asi 5–10 minut a pak vmícháme loupaná krájená rajčata. Přidáme snítku rozmarýnu, propláchnutou rýži, sůl, šafrán a vše zalijeme drůbežím vývarem. Směs přiklopíme poklicí a za občasného promíchání necháme dusit asi 25 minut. Před koncem vyjmeme rozmarýn a vmícháme okapané fazole i kukuřici. Pokrm promícháme a prohřejeme.

  2. Krevety propláchneme pod horkou vodou, krátce je osmahneme na másle a přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vmícháme je k paelle a podáváme.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Masové kuličky v citronové omáčce

Masové kuličky v citronové omáčce

S rýží je masová směs hodně jemná, ale dá se nastavit také mletými ovesnými či...
Všehochuť /20.10.17
Mexická kuřecí prsa

Mexická kuřecí prsa

Miluji ostřejší chutě a potrpím si na rychle hotová jídla.
Věra ...
Všehochuť /09.04.09
Maďarské hortobágy

Maďarské hortobágy

Recept jsem si přivezla z dovolené.

Mirka Koulová, Uherský Brod

Všehochuť /19.01.13
Sýr labneh

Sýr labneh

Hodí se do pomazánek i k zelenině.

Yvonne Urbanová, Všetaty

Všehochuť /23.09.13
Mořská směs

Mořská směs

Máslo, česnek, víno a petrželka – to je základ skvělé pochoutky z mořských ...

Všehochuť /19.04.17
Mexické skořicové churros

Mexické skořicové churros

Recept na ně mám z dovolené, kterou mi vždy připomenou.

Jana Malá, Plzeň

Všehochuť /26.09.16
 

Nejnovější

Mleté maso pod peřinkou

Mleté maso pod peřinkou

Renata Hrnčiříková, Slavičín
Škola vaření /23.06.18
Fritovaná zelenina v těstíčku

Fritovaná zelenina v těstíčku

Bude chutnat i dětem

Podle receptu Terezy Andělové z Chrudimi

Vaříme express /23.06.18
Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň

Vaříme express /23.06.18
Pikantní kuřecí čína

Pikantní kuřecí čína

Soňa Rybářová, Litoměřice

Vaříme express /23.06.18
Kuřecí špízy s patizonem

Kuřecí špízy s patizonem

Andrea Nowaková, Bohumín

Všehochuť /23.06.18
Bramborový salát s koprem

Bramborový salát s koprem

Je skvělý i bez masa

Podle receptu Stanislavy Fiřtové z Otrokovic

Všehochuť /23.06.18
Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Určitě neodoláš

Podle receptu Kateřiny Tiché z Kolína

Sladký život /23.06.18
Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem

Za pár korun /22.06.18
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama