Reklama
Paella
Fotogalerie:

Paella

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Když nežiješ u moře, vyjde tě paella draze, ale jednou za čas to stojí za to. Je výborná!

Simona Dvořáková, Děčín

Ingredience

  • 2 lžíce oleje
  • 400 g kuřecích stehenních řízků
  • 1 červená cibule
  • 1 plechovka loupaných krájených rajčat
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 250 g kulatozrnné rýže
  • špetka šafránu nebo koření na paellu
  • podle potřeby sůl a pepř
  • 600 ml drůbežího vývaru
  • 250 g mražených krevet
  • 1 plechovka červených fazolí
  • 2 lžíce másla
  • 1 malá plechovka sterilované kukuřice
  • 2 stroužky česneku

Doba přípravy

Počet porcí

4-5

Orientační cena

340 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Na rozpáleném oleji osmažíme na kousky nakrájené kuřecí maso. Přidáme nadrobno posekanou cibuli, opékáme asi 5–10 minut a pak vmícháme loupaná krájená rajčata. Přidáme snítku rozmarýnu, propláchnutou rýži, sůl, šafrán a vše zalijeme drůbežím vývarem. Směs přiklopíme poklicí a za občasného promíchání necháme dusit asi 25 minut. Před koncem vyjmeme rozmarýn a vmícháme okapané fazole i kukuřici. Pokrm promícháme a prohřejeme.

  2. Krevety propláchneme pod horkou vodou, krátce je osmahneme na másle a přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vmícháme je k paelle a podáváme.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hummus od Al-Rašída

Hummus od Al-Rašída

Nemáš-li arašídové máslo, postačí rozemleté arašídy. Kateřina Gajová, Brno
Všehochuť /07.06.10
Africké řezy plné překvapení

Africké řezy plné překvapení

Koláč, kterým pohostíš milou návštěvu.
Iva Semotánová, Chválkov
Všehochuť /18.11.10
Plněné zapékané brambory

Plněné zapékané brambory

Tato belgická pochoutka se u nás usadila natrvalo.

Lenka Bukáčková, Žďár ...

Všehochuť /25.10.16
Kynutý koláč s telecími párečky

Kynutý koláč s telecími párečky

Poprvé jsem ho vyzkoušela, když jsme jeli autem na dovolenou a potřebovala jsem ...

Všehochuť /07.11.16
Kilimandžáro

Kilimandžáro

S karobem je jídlo vhodné pro alergiky.
Kateřina Gajová, Brno
Všehochuť /09.11.10
Fajitas

Fajitas

Výsledek hodně záleží na použitém koření.

Zuzana Vondrová, Třebíč

Všehochuť /21.10.16
 

Nejnovější

Koláčky s nivou a cuketou

Koláčky s nivou a cuketou

Můžeš je hezky zabalit do celofánu a dát svému školáčkovi na svačinku....
Za pár korun /19.10.17
Vaječná pizza

Vaječná pizza

Večeře ze surovin, které jsou vždy po ruce.

Eva Hrušková, Nový Jičín

Za pár korun /19.10.17
Sýrovo-celerové placičky

Sýrovo-celerové placičky

Máš-li doma čerstvé bylinky, přidej je také.

Jana Horáková, Mladá Boleslav

Za pár korun /19.10.17
Tvarohové chrupinky

Tvarohové chrupinky

Drobné půlměsíčky se mohou hodit i jako vánoční cukroví.

Lenka Němcová,...

Škola vaření /19.10.17
Závitky plněné zelím

Závitky plněné zelím

Můžeš je posypat špetkou chilli.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.10.17
Kremrole

Kremrole

Syn je miluje, peču mu je na narozeniny.

Katka Hrabáková, Příbram

Škola vaření /19.10.17
Řízečky v balíčku

Řízečky v balíčku

Zajímavá úprava, ideální jako oběd pro návštěvu.

Marta Beníčková, Veverská ...

Všehochuť /19.10.17
Španělské churros

Španělské churros

Recept jsem si loni přivezla z dovolené a od té doby dělám churros často, protože ...

Všehochuť /18.10.17
Kapaný dort

Kapaný dort

Ještě teplý potřeme zavařeninou, necháme vychladnout a posypeme kokosem.


Libuše ...

Sladký život /18.10.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama