Reklama
Paella
Fotogalerie:

Paella

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Když nežiješ u moře, vyjde tě paella draze, ale jednou za čas to stojí za to. Je výborná!

Simona Dvořáková, Děčín

Ingredience

  • 2 lžíce oleje
  • 400 g kuřecích stehenních řízků
  • 1 červená cibule
  • 1 plechovka loupaných krájených rajčat
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 250 g kulatozrnné rýže
  • špetka šafránu nebo koření na paellu
  • podle potřeby sůl a pepř
  • 600 ml drůbežího vývaru
  • 250 g mražených krevet
  • 1 plechovka červených fazolí
  • 2 lžíce másla
  • 1 malá plechovka sterilované kukuřice
  • 2 stroužky česneku

Doba přípravy

Počet porcí

4-5

Orientační cena

340 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Na rozpáleném oleji osmažíme na kousky nakrájené kuřecí maso. Přidáme nadrobno posekanou cibuli, opékáme asi 5–10 minut a pak vmícháme loupaná krájená rajčata. Přidáme snítku rozmarýnu, propláchnutou rýži, sůl, šafrán a vše zalijeme drůbežím vývarem. Směs přiklopíme poklicí a za občasného promíchání necháme dusit asi 25 minut. Před koncem vyjmeme rozmarýn a vmícháme okapané fazole i kukuřici. Pokrm promícháme a prohřejeme.

  2. Krevety propláchneme pod horkou vodou, krátce je osmahneme na másle a přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vmícháme je k paelle a podáváme.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čínské nudle

Čínské nudle

Kdo má rád, může přidat feferonku. Eva Olšavská, Jirkov
Všehochuť /15.09.13
Rybí roládky v řase nori

Rybí roládky v řase nori

Podáváme vychlazené s různými omáčkami a křenem wasabi.

Petr Cívka, Praha

Všehochuť /22.05.15
Medový dort bez pečení s tvarohovým krémem

Medový dort bez pečení s tvarohovým krémem

Tento dort vypadá pracně, ale trocha námahy jistě stojí za tu úžasnou chuť.
Pavla ...
Všehochuť /27.10.08
Pečené brambory se sýrovým fondue

Pečené brambory se sýrovým fondue

Velmi snadná příprava, přitom chutnají báječně. Podávám k nim sklenku ...

Všehochuť /07.11.16
Polévka miso s bílými houbami shimeji, enoki a hlívou ústřičnou

Polévka miso s bílými houbami shimeji, enoki a hlívou ústřičnou

Recept mám z vyhlášené restaurace Asian Temple.

Jan Hošek, Praha

Všehochuť /28.05.17
Bulharské „čušky“

Bulharské „čušky“

Jednoduché‚ rychlé a velmi chutné ‚‚čušky‘‘ jsem se naučila od své ...
Všehochuť /17.12.10
 

Nejnovější

Bylinková omeletka

Bylinková omeletka

Silvie Anderlová, Praha
Za pár korun /19.02.18
Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

pro děti

Irena Pokorná, České Budějovice

Škola vaření /19.02.18
Kuskusový tabouleh

Kuskusový tabouleh

Evelína Krampolová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.02.18
Slané špenátové muffiny

Slané špenátové muffiny

Slávka Frančíková, Klatovy

Škola vaření /18.02.18
Voňavé těstoviny

Voňavé těstoviny

Jarmila Výskalová, Ostrava

Vaříme express /18.02.18
Prsíčka v omáčce ze žampionů

Prsíčka v omáčce ze žampionů

Dominika Legnerová, Česká Kamenice

Vaříme express /18.02.18
Krůtí stehno à la bažant

Krůtí stehno à la bažant

Nadivoko

Podle receptu Simony Vejvodové z Moravského Krumlova

Všehochuť /18.02.18
Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /18.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama